Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

SONDAJ: Maia Sandu rămâne politiciana în care moldovenii au cea mai mare încredere. Cine a acumulat sub 1%?

21 Iun. 2021, 13:18
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Realitatea.md
21 Iun. 2021, 13:18 // Alegeri //  Realitatea.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, rămâne personalitatea politică în care moldovenii au cea mai mare încredere. Aceasta arată cel mai recent sondaj pre-electoral, realizat de Watchdog.md și Institutul de Politici Publice, în perioada 12-19 iunie curent. Rezultatele sunt în ușoară scădere față de fostul sondaj. Socialistul Igor Dodon s-a poziționat pe locul 2, la fel în ușoară scădere.

La întrebarea deschisă: care este personalitatea politică în care aveți cea mai mare încredere?, 32,6% din respondenți au numit-o pe Maia Sandu și 13,8 la sută – pe Igor Dodon. Cu 1,1% și respectiv, 0,87% mai puțin față de sondajul anterior.

Respondenții l-au mai numit pe Vladimir Voronin (2,8%), Renato Usatîi (2,0%), Ilan Șor (1,3%).

Sub un procent, au acumulat următoarele personalități politice: Octavian Țîcu (0,6%); Vasile Costiuc (0,3%); Ștefan Gligor, Pavel Filip, Ion Chicu și Andrei Năstase (0,2%).

Totuși, tocmai 35 la sută din respondenți nu au încredere în nimeni, iar 9,2 – fie nu au știut ce să răspundă, fie nu au vrut să răspundă.

Sondajul a fost efectuat prin telefon pe un eșantion de 1.104 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%. Au fost intervievați cetățeni ai Republicii Moldova care se aflau, în perioada colectării datelor, pe teritoriul țării și nu reprezintă opiniile celor stabiliți în stânga Nistrului sau peste hotare.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 22:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 22:00 // Politica //  Cristina Vlah

Deputata din partea Partidului Shor, Marina Tauber, a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va pretinde la mai multe funcții importante în Parlament. Printre acestea se numără și o funcție de vicepreședinte al Parlamentului, precum și una de membru al delegației țării noastre la APCE.

„Conform normelor internaționale, fracțiunea noastră are dreptul nu doar la președinția unei comisii. Și acest lucru noi l-am spus în cadrul negocierilor de astăzi între reprezentanții partidelor parlamentare. Viitoarea fracțiune Shor trebuie să aibă dreptul și la un reprezentant la APCE, un vicepreședinte al Parlamentului, un membru al Biroului Permanent, precum și o comisie permanentă”, a declarat Marina Tauber în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Ea a mai spus că negocierile privind partajarea funcțiilor în Parlament încă mai continuă. Tauber a subliniat că cei din fracțiunea Shor și-ar dori șefia Comisiei administrație publică sau cea a Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Menționăm, că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE): este organul statutar „deliberativ”, format din reprezentanţi ai parlamentelor naţionale ale statelor membre. APCE poate delibera şi formula recomandări cu privire la orice problemă care ţine de scopul şi atribuţiile CoE sau care îi este supusă pentru aviz de către CM.

Delegaţia Republicii Moldova la APCE este compusă din 5 membri titulari şi 5 membri supleanţi, care reprezintă proporţional toate partidele parlamentare din ţară.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid