Proiectul „Teatrul online GRATUIT pentru copiii din Republica Moldova” continuă și în acest an, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României. Pe platforma e-theatrum.com, în secțiunea denumită „Moldova”, au fost încărcate încă 10 spectacole de teatru pentru copii, 10 spectacole de teatru pentru cei mari și 200 de video povești pentru cei mici. Accesul la conținut este gratuit pentru toți cetățenii Republicii Moldova, care accesează site-ul de pe teritoriul țării.
Noile producții se adaugă celor 10 piese și 100 de video povești pentru copii, deja existente pe platformă, ca urmare a proiectului derulat în anul 2021. Atunci inițiativa s-a bucurat de mare interes din partea societății din Republica Moldova, a mass-media, dar mai ales a celor mici.
„Concret, prin acest proiect ne dorim să readucem aminte tuturor cetățenilor din Republica Moldova că a fi român nu este o opțiune, indiferent cât de mult de străduiesc unii să golească de conținut acest adevăr natural și istoric. Toți cei care gândesc și vorbesc românește vor înțelege foarte clar că Guvernul României, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, oferă GRATUIT copiilor din stânga Prutului cât și părinților acestora, acces la teatru în limba română, la ei acasă.
Ne dorim, prin astfel de proiecte, să oferim argumente solide pentru redefinirea implicării României în proiecte culturale de anvergură în Republica Moldova, demonstrând la finalul acestui proiect că românii din Republica Moldova așteaptă și mai multă implicare a României pe dimensiunea culturală”, susțin autorii inițiativei.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, instituția care finanțează acest proiect, are ca principal obiectiv realizarea politicii statului român pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie cu Republica Moldova și-a asumat în fiecare an, încă de la înființare, misiunea de a apropia cele două societăți de pe ambele maluri ale Prutului în jurul principiilor și valorilor noastre comune.
„Proiectul România are prioritate în comunicare – ediția 2.0 – este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.”