Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

Spirite încinse. Fadei Nagacevschi critică guvernarea PAS: Eșuează pe toate domeniile. Cultivă o „stare de război”

26 Oct. 2021, 12:28
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
26 Oct. 2021, 12:28 // Politica //  Tatiana Rusnac

Fostul ministru al Justiției, în prezent candidat la funcția de viceprimar al Capitalei, Fadei Nagacevschi „dă cu piciorul” în guvernarea PAS și o acuză de toate relele din țară.

Într-o postare pe Facebook, Nagacevschi scrie că „În 2 luni a reușit doar să provoace toate crizele posibile și imposibile. Eșuează pe toate domeniile.”

„Guvernarea PAS chiar are șansa unică de a crea un consens larg și de consolida țara, dar o epuizează cu viteza luminii alegând să ne cultive o ,,stare de război” și să multiplice derapajele antidemocratice ce se văd din cosmos. În 2 luni a reușit doar să provoace toate crizele posibile și imposibile. Eșuează pe toate domeniile. A făcut totuși și ceva formidabil într-un termen foarte scurt, ne-a reamintit cât de nociv este monopolul puterii deținut de un singur partid, care foarte rapid alunecă spre dictatură, indiferent de culoarea politică și orientare. Anterior monopoluri similare au fost distruse prin evenimentele din aprilie 2009, ulterior a celor din iunie 2019. Urmărind modul în care se acționează, incapacitatea de a se corecta rapid și de a percepe necesitățile adevărate ale oamenilor și țării, dar și de a înțelege esența democrației și statului de drept, nu știu cât va dura și acest monopol…”, scrie Nagacevschi.

Amintim că potrivit Adevărul, sursele din cadrul Consiliului municipal Chișinău susțin că primarul Ion Ceban ar fi ajuns la o înţelegere cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase, pentru a-i asigura voturile necesare la şedinţa CMC de joi, 28 octombrie, la care Nagacevschi ar putea ajunge viceprimar.

„Unul dintre cei mai incompetenți miniștri din istorie”, viceprimar la Chișinău. Trubca îi trage țeapa lui Nagacevschi

Luni, 25 octombrie, fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost propus la funcția de viceprimar al Capitalei de către edilul Ion Ceban.

Ceban a declarat că Nagacevschi este un specialist foarte bun și competent care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău. Funcția de viceprimar a orașului Chișinău a rămas vacantă după ce Victor Chironda fost demis.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală