Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

STOP CADRU Ana Revenco a dat cărțile pe față. Și-a făcut sau nu plinul la Pentagon City Mall?

22 Nov. 2021, 12:48
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Nov. 2021, 12:48 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

„A fost o glumă adresată celor care au multiplicat falsuri privind scopul vizitei” delegației Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova în SUA.

Așa a răspuns ministra Ana Revenco, fiind întrebată de jurnaliști dacă a fost sau nu la Pentagon City Mall, așa cum anunța anterior pe o rețea de socializare.

„Bineînțeles că a fost o glumă. A fost o glumă adresată celor care au multiplicat falsuri privind scopul vizitei. Agenda, exact ca și întreaga vizită a fost organizată, mulțumesc pe această cale Biroului pentru aplicarea legii din cadrul Ambasadei SUA, respectiv în cadrul acestei vizite, după cum și ați văzut, au fost realizate peste 12 întruniri și consultări cu principalelele agenții de aplicare a legii”, a precizat ministra.

 

Amintim că despre presupusa vizită la Pentagon City Mall s-a scris anterior în presă. Unii jurnaliști au scris că Revenco avea programate câteva excursii și că va merge la shopping cu escortă.

Ulterior, reprezentanții de la MAI au dezmințit informația. Și ministra a scris pe Facebook o postare în acest sens, înainte de a pleca în SUA, mesaj criticat dur ulterior de opinia publică.

Realitatea.md precizează că ministra Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, a efectuat în perioada 15-19 noiembrie curent o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI), cu secretarul adjunct al Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat și cu secretarul adjunct principal al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Dereck Hogan, fost ambasador al SUA în țara noastră. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de surse oficiale din cadrul MAI.

Agenda vizitei de lucru a fost elaborată de către Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentul de stat al SUA. Vizita dată a fost în contextul parteneriatului strategic moldo-american, iar asistența oferită de SUA asigură consolidarea capacităților organelor de aplicare a legii drept furnizori de ordine și garant al securității naționale, precum și la promovarea securității regionale și internaționale.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 12:47
 // Categoria: În Lume // Autor:  Maria Timofti
18 Ian. 2022, 12:47 // În Lume //  Maria Timofti

Eurodeputata Roberta Metsola a fost aleasă noua președinta Parlamentului European, din primul tur, cu o largă majoritară de 458 de voturi. Coincidență sau nu, ea a fost aleasă în funcție în aceeași zi în care împlinește 43 de ani, fiind născută pe 18 ianuarie 1979.

Roberta Metsola a fost vicepreședintă a Parlamentului European, iar în luna noiembrie a anului trecut și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte din partea grupului PPE. Pentru această funcție au mai candidat eurodeputatul polonez Kosma Zlotowski (Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni) şi cu politiciana spaniolă Sira Rego (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, GUE/NGL).

Despre alegerea noii președinte a scris eurodeputatul român, Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook. El a menționat votul încredințat pentru candidata grupului PPE este o veste foarte bună pentru Europa și pentru România. Mureșan a mai scris că această alegere a eurodeputaților este o garanție că Parlamentul European va continua lupta pentru apărarea statului de drept și a justiției peste tot în Uniunea Europeană.

„️ Votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa și pentru România. Roberta cunoaște foarte bine situația din România, este o prietenă a românilor și o apărătoare a statului de drept din țara noastră. ️ Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieșit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanței 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independența justiției.

La dezbaterile privind justiția și statul de drept din România pe care le-am avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă și a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept.

„România este Europa și Europa este România. Corupția este antiteza Uniunii Europene”, declara Roberta în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne în fața ministrului Justiției de atunci, Tudorel Toader.
Alegerea Robertei Metsola ca președintă a Parlamentului European este o garanție că Parlamentul va continua lupta pentru apărarea statului de drept și a justiției peste tot în Uniunea Europeană. Sunt convins că va reprezenta cu demnitate și determinare Parlamentul și că va fi în continuare o prietenă a României”, a scris eurodeputatul.

Metsola este membru al Parlamentului European din anul 2013, iar în actuala legislatură activează în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne și în Delegația PE pentru relația cu Statele Unite.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală