Curs valutar
 • EUR
  18.9310
  -1.2044%
 • USD
  17.6431
  0.0442%
 • RUB
  0.1885
  -0.2653%
 • RON
  3.8083
  -1.2446%
 • UAH
  0.4499
  -0.489%

Tânăra care l-a ucis pe cel care a violat-o pentru a scăpa, condamnată la pușcărie! Judecător: A folosit excesiv forța

18 Mai 2023, 19:42
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
18 Mai 2023, 19:42 // În Lume //  Elena Putregai

O fată care l-a ucis pe bărbatul care a violat-o, sugrumându-l cu un tricou, a fost condamnată la 6 ani și 2 luni de închisoare, în Mexic. Judecătorii spun că „a folosit forță excesivă” când s-a apărat.

Întâmplarea a avut loc în mai 2021. Roxana Ruiz, care lucra ca vânzătoare, a intrat în vorbă cu un bărbat, în timp ce se afla în oraș cu o prietenă. La finalul serii, bărbatul s-a oferit să o conducă acasă, apoi i-a cerut tinerei să îl lase să doarmă la ea peste noapte, pentru că este târziu și se află prea departe de casă.

Ruiz a fost de acord să-l lase să doarmă pe o saltea, pe podea. Doar că, după ce ea a adormit, bărbatul s-a urcat în pat, a lovit-o, i-a rupt hainele și a violat-o, spune fata de 23 de ani. Ea a ripostat, lovindu-l în față.

El a amenințat că o va ucide, iar în lupta pentru a se elibera, ea l-a ucis, strângându-l de gât cu un tricou. Apoi, tânăra a pus cadavrul într-un sac și l-a scos în stradă, acolo unde a fost arestată de polițiștii care treceau prin zonă.

Deși le-a spus acestora că a fost violată, avocatul tinerei susține că nu a fost efectuat niciodată un examen criminalistic, un pas crucial în urmărirea penală a cazurilor de violență sexuală. În schimb, un ofițer i-ar fi spus pe stradă că, probabil, a vrut să facă sex cu bărbatul și apoi s-a răzgândit.

Ruiz a petrecut nouă luni în închisoare sub acuzația de omucidere cu exces de legitimă apărare și, în cele din urmă, a fost eliberată în așteptarea procesului.

În timp ce tribunalul statului Mexic a constatat luni că Ruiz a fost violată, judecătorul a spus și că femeia e vinovată de omucidere cu „folosirea excesivă a legitimei apărări”, adăugând că lovirea bărbatului în cap ar fi fost suficientă pentru a se apăra.

De asemenea, Ruiz a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 16.000 de dolari familiei bărbatului care a violat-o.

„Regret ceea ce am făcut, dar dacă nu aș fi făcut-o, acum aș fi moartă”, a declarat Ruiz.

Realitatea Live

12 Apr. 2024, 18:00
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Elena Putregai
12 Apr. 2024, 18:00 // Cosmos //  Elena Putregai

O nouă fabrică de componente de structură pentru industria aerospațială va fi construită în România, în urma unei investiţii de 38 de milioane de euro.

Producătorul de componente pentru industria spațială Sonaca Aerospace Transilvania (SAT) a anunțat debutul unui al doilea proiect important în România.

“Un al doilea proiect greenfield prinde contur pentru extinderea companiei noastre. La 7 ani de la sosirea companiei Sonaca în România, apare o nouă provocare privind construirea unei noi fabrici pentru a susține noul contract pentru produsele A321 și dezvoltarea portofoliului de produse A320. Am fost încântați să facem parte din această aventură și să sărbătorim ceremonia de inaugurare cu echipa de conducere a grupului Sonaca. Acest proiect este posibil datorită sprijinului partenerilor comerciali locali și a instituțiilor locale și naționale”, potrivit managerilor SAT, citaţi de Transilvania Business.

Noua fabrică ar urma să susţină noul contract încheiat cu Airbus pentru produsele A321 și dezvoltarea portofoliului de produse A320. Uzina, care va deveni operațională în vara anului 2025, va fi construită în localitatea Moldovenești, din județul Cluj, la opt ani după prima investiție a grupului belgian în România.

În vara anului trecut, Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus, pentru furnizarea de componente produse inclusiv la fabrica din România, în cadrul “celui mai mare succes comercial” din istoria sa.

Luna trecută, Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a vizitat, la Bruxelles, compania aeronautică Sonaca, anunțând că aceasta dorește să își dezvolte producția din România.

„Investiția se ridică la 38 milioane de euro. Clădirea va fi terminată până la sfârșitul anului 2024, apoi, instalarea echipamentelor va avea loc în primul semestru al anului 2025, iar producția va fi demarată până în vara anului 2025. În total vor fi create 160 de locuri de muncă”, a transmis compania pentru Profit.ro. „Guvernul va suporta o parte din costul fiecărui loc de muncă creat prin schema HG 332/2014, aflată sub administrarea Ministerului de Finanțe. Totalul ajutorului de stat este de 2,7 milioane de euro”, conform companiei.

Noua fabrică va produce flapsurile interioare pentru A321 XLR (Extra Long Range) și o parte din volumul de producție a pieselor primare ale slaturilor A320.

„Vom fi unul dintre puținii producători industriali din Europa care va obține certificarea pentru a face tratamente speciale de suprafață componentelor din aluminiu pentru flapsurile și slaturile din structura aripilor de avion. Ne propunem să aducem noi programe în viitor, dar acest lucru este încă în discuții de evaluare cu clienții”, a explicat compania.

Grupul Sonaca produce componente pentru companii ca Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault Aviation, Pilatus, Gulfstream, Mitsubishi Aircraft, Honda Jet. Principalele linii de business sunt subansamble și structuri pentru avioane; structurile spațiale pentru rachete și sateliți; componente pentru industria militară; cercetare și inovare.

În Cluj se fabrică mai ales componente pentru Airbus și Embraer destinate aripilor de avion – borduri de atac (slats, partea din față) și flaps-uri (partea din spate). SAT a început producția de componente pentru rachetele Ariane 6 care transportă sateliți pe orbite geostaționară și terestră joasă.

Până acum în prima fabrică din Cluj s-au investit 22 milioane euro în partea de asamblare (70% din producție) și materiale compozite (30%). A doua fabrică se va axa pe tratamentul chimic al suprafețelor metalice, ambutisare şi decuparea / prelucrarea mecanică a componentelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală