Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Te ia groaza. Ion Andronache face dezvăluiri despre preotul violator. Ar mai fi implicate și alte două fețe bisericești

21 Nov. 2021, 11:14
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
21 Nov. 2021, 11:14 // Societate //  Petru Beregoi

La două zile, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că a trimis pe banca acuzaților un preot, fiind acuzat că a abuzat-o sexual timp de 3 ani pe fiica concubinei sale, iar la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe inculpat la 16 ani închisoare, cu dispunerea achitării prejudiciului moral în sumă de 100.000 de lei, ca parte a acțiunii civile înaintate de victimă, vloggerul Ion Andronache, preot și el de vocație a făcut unele dezvăluiri șocante despre acest caz.

Acesta a dezvăluit că, în acest caz ar fi implicați încă alte două fețe bisericești și a spus la ce mănăstire a avut loc oribilul desfrâu și care-i Mitropolii aparține acest lăcaș sfânt.

Potrivit lui Andronache, preotul condamnat la 16 ani de închisoare pentru violul minorei este Mujdei Claudiu-Vasile, care activa în cadrul Mănăstirii Sfântul Andrei din Durlești, municipiul Chișinău, lăcaș, care aparține Mitropoliei Basarabiei.

Ion Andronache afirmă că, preotul Mujdei are deja doi copii, în Iași, România, cu fost soție Monica de care s-a despărțit. Ex-soția sa l-a părăsit pentru că a aplicat violența domestică asupra ei și a copiilor lor.

Bloggerul mai afirmă că, Mujdei a fost preoțit și diaconit de către Mitropolitul Basarabiei Petru. Contactat de Jurnal TV, Mitropolia Basarabiei, a declarat că nu cunoaște despre un asemenea caz. De asemenea, vineri, 19 noiembrie și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a spus că „în urma verificărilor această persoană nu figurează în baza de date ca fiind cleric bisericesc”.

Andronache a mai dezvăluit că, starețul Mănăstirii Sfântul Andrei din Durlești este arhimandritul Andrei Caramalău, fost arhidiacon al Mitropolitului Petru al Basarabiei. Acesta afirmă că, Andrei Caramalău a fost condamnat anterior pentru utilizarea muncii sau serviciilor unei persoane care este victimă a traficului de ființe umane. De asemenea, acesta a mai fost condamnat și pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate cu grad de alcool avansat.

 

Ion Andronache susține că și Caramalău ar fi implicat în acest viol. Ba, mai mult decât atât, surse demne de încredere i-ar fi confirmat bloggerului că ar mai fi implicat încă un preot în acest desfrâu, un diacon, care deja a părăsit Republica Moldova, imediat cum a aflat că s-a început urmărirea penală pe acest caz.

Amintim că, ieri, 19 noiembrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis pe banca acuzaților o persoană, despre care a anunțat că este preot, fiind acuzat că a abuzat-o sexual timp de trei ani pe fiica concubinei sale. La solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe inculpat la 16 ani închisoare, cu dispunerea achitării prejudiciului moral în sumă de 100.000 de lei, ca parte a acțiunii civile înaintate de victimă.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 13:29
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 13:29 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Din cauza înrăutățirii situației pandemice din țară și a prelungirii stării de urgență în sănătatea publică, desfășurarea Forumului Mass-Media din Republica Moldova a fost amânată pentru o perioadă ulterioară.  

O decizie în acest sens a fost luată la 14 ianuarie 2022 de Grupul de inițiativă pentru organizarea Forumului, din care fac parte reprezentanți ai Consiliului de Presă, Asociației Presei Independente (API), Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociației Presei Electronice (APEL), Fundației Soros Moldova și Freedom House Moldova.

Ediția 2021 a Forumului Mass-Media urma să aibă loc încă în noiembrie 2021, însă a fost reprogramată pentru începutul anului 2022 din cauza situației epidemiologice nesatisfăcătoare de la acea vreme. În contextul menținerii riscului sporit de răspândire a infecţiei provocate de SARS-CoV-2 și a potenţialului de transmitere al tulpinii Omicron, Grupul de inițiativă a decis să amâne desfășurarea evenimentului pentru o perioadă ulterioară.

Dacă situația pandemică se va îmbunătăți, Forumul Mass-Media va avea loc în mai 2022, cu participarea fizică a unui număr mai mare de jurnaliști. alți colaboratori ai redacțiilor din R. Moldova, reprezentanți ai autorităților, experți din țară și de peste hotare.

Forumul Mass-Media este convocat anual de Consiliul de Presă și partenerii săi pentru a dezbate problemele comunității jurnalistice, a identifica și a promova soluții pentru consolidarea independenței editoriale și a calității mass-media. Desfăşurarea Forumului Mass-Media este finanţată de Fundaţia Soros Moldova și alți donatori.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală