Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

Tensiuni între bogătași! Musk nu a mai tăcut. A vorbit deschis despre Bezos. Toată planeta se așteaptă la „război”

16 Aug. 2021, 08:42
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
16 Aug. 2021, 08:42 // Cosmos //  Realitatea.md

Elon Musk și Jeff Bezos par să fie în relații din ce în ce mai tensionate. De curând, fondatorul Tesla i-a lansat un nou atac lui Bezos, pe subiectul cuceririi spațiului cosmic, temă asupra căreia cei doi magnați poartă o dispută aprinsă.

Elon Musk l-a ironizat din nou pe Jeff Bezos, fără niciun fel de menajament. Susține că Bezos s-ar concentra mai mult pe încercările de a face lobby pe lângă guvernul american în loc să se concentreze pe dezvoltarea de rachete.

Doi dintre cei mai bogați și influenți oameni din lume, se află într-o competiție acerbă pentru cucerirea spațiului.

Pământul a devenit neîncăpător pentru Musk și Bezos

Ambii magnați și-au folosit averile colosale pentru a investi masiv în propriile companii spațiale – Space X ( a lui Musk) și Blue Origin (cea a lui Jeff Bezos). Așa s-a născut rivalitatea. Tot așa au luat naștere și atacurile mai mult sau mai puțin voalate, pe care cei doi și le lansează în spațiul public.

De curând, Musk l-a ironizat pe Bezos. „Dacă lobby-ul și avocații te-ar putea aduce pe orbită, Bezos ar fi pe Pluto acum”.

Rivalitatea dintre cei doi magnați a atins cote maxime după zborul lui Bezos în spațiu la bordul rachetei New Shepard în luna iulie. Îți amintesc faptul că Jeff Bezos s-a retras recent de la șefia Amazon și pare mai hotărât ca niciodată să se concentreze doar pe cucerirea spațiului.

Vom construi un drum către spațiu și apoi se vor întâmpla lucruri uimitoare”, spunea Bezos în 2019.

La rândul său, Elon Musk a avut o mare realizare în 2021. SpaceX a câștigat anul acesta un contract uriaș din partea NASA pentru a dezvolta racheta Starship pentru misiunea Artemis. Artemis ar urma să scrie istorie și să ducă din nou oameni pe Lună, în 2024.

„Este încă un pas, într-un grup incitant de paşi, care ne va duce la un sistem durabil de aselenizare umană pe Lună”, declara Kathy Lueders, liderul programului de zbor spaţial uman al NASA, în anunţul agenţiei.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 21:57
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
17 Sept. 2021, 21:57 // Economie //  Cristina Vlah

Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă.

Declarația aparține președintelui Comisiei de protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, informează Realitatea.md.

În acest sens, deputații vor să revizuiască unele prevederi legale cu privire la inechitatea vârstei de pensionare. Astfel, consideră parlamentarul, se va reduce din presiunea economică asupra bugetului Asigurărilor Publice.

„Sunt asemenea lucruri, care trebuie corectate și care afectează sustenabilitatea sistemului. Și, odată corectate, vor reduce un pic din presiune. Noi ținem cont de toate aceste aspecte. Am început cu pensia minimă, ca prim pas și urmează să corectăm toate aceste probleme”, a declarat Dan Perciun.

Menționăm, că pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova, vârsta standard de pensionare este de 59 de ani şi 6 luni pentru femei, cu stagiul complet de cotizare de 32 de ani şi 6 luni, iar pentru bărbați vârsta este de 63 de ani cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române