Curs valutar
 • EUR
  19.8861
  0%
 • USD
  17.7261
  0%
 • RUB
  0.2374
  0%
 • RON
  4.0177
  0%
 • UAH
  0.6559
  0%

Tot mai multe cazuri de COVID-19! În ultimele 24 de ore, MS a înregistrat alte aproape 300 de cazuri

13 Aug. 2021, 17:34
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
13 Aug. 2021, 17:34 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Moldova se îndreaptă cu pași grăbiți spre un nou val al pandemiei de COVID-19. În ultimele zile, numărul celor infectați cu noul coronavirus crește, iar statistica îngrijorează și mai mult autoritățile de la Chișinău.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 283 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 27 sunt de import.

10 cazuri sunt din Italia, 3 din Turcia, câte 2 din Belgia, Franța, România, Ucraina, iar câte 1 caz din Bulgaria, Kazahstan, Cehia, Germania, Irlanda și Muntenegru.

În total, au fost efectuate 6 656 de teste, dintre care 1 732 sunt teste de tip Rapid -Antigen.

„Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 261 807. Din numărul total de cazuri, cinci sunt în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 2-asistenți medicali, 3-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 416 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 66 în stare extrem de gravă ( 7 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). Alte 201 persoane au fost vindecate. În total, 253 704 persoane au fost tratate de COVID-19”, anunță MS.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 914 persoane, iar 25 341 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță și despre alte trei decese:

Deces 6.299: Femeie de 85 de ani din r. Soroca, internată în SC. Bălți.

Deces 6.300: Femeie de 78 de ani din r. Soroca, internată în SC. Bălți.

Deces 6.301: Femeie de 89 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiopatie.

Realitatea Live

28 Nov. 2021, 16:19
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Nov. 2021, 16:19 // Politica //  Realitatea.md

John Bolton, fostul consilier american pentru securitate națională, și-a reiterat opinia că NATO ar trebui să „lichideze regiunea transnistreană nerecunoscută” și „să facă presiuni asupra Rusiei” pentru reîntregirea Republicii Moldova. NM a scris despre asta cu referire la un articol publicat vineri, la 26 noiembrie curent, pe 19fortyfive.com, „NATO trebuie să înceapă să rezolve „conflictele înghețate” și să elimine alte combinații rusești de potențiali noi membri NATO”.

„Una dintre măsurile care ar trebui să devină prioritară este eliminarea regiunii transnistrene, formațiune artificială care este complet dependentă politic de Rusia. Făcând presiuni asupra Moscovei pentru a realiza reunificarea completă a Moldovei, îi vom abate atenția lui Putin de la Ucraina. O altă distragere a atenției ar putea fi atenția internațională sporită acordată provinciilor capturate Georgia, Abhazia și Osetia de Sud”, a declarat Bolton.

Amintim că, în luna mai, într-un alt articol publicat de nationalreview.com, John Bolton a exprimat o idee asemănătoare, potrivit căreia Washingtonul ar trebui să acționeze decisiv în ceea ce privește reîntregirea Republicii Moldova.

„Moldova, strânsă între Ucraina și România, este un conflict înghețat gata să fie dezghețat. Transnistria presupusă independentă, o invenție rusă, există în afară de Moldova doar datorită prezenței militare constante a Moscovei. Doar atragerea atenției internaționale asupra acestei anomalii post-Război Rece ar putea speria Kremlinul, iar un nou guvern hotărât de la Chișinău oferă acum Washingtonului ocazia de a face un pas înainte”, a explicat Bolton la acea vreme.

În 2019, președintele american de atunci Donald Trump l-a demis pe John Bolton din funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională. Apoi a spus că administrația sa nu a fost de acord cu multe dintre propunerile politicianului. În același an, Bolton făcuse o vizită în Republica Moldova. Se întâlnise cu actuala președintă Maia Sandu, care era prim-ministru. În timpul discuției, ar fi anunțat-o că Statele Unite „nu au nicio aspirație în această regiune”. „Vrem să vedem Moldova independentă”.

AMENINȚĂTOR! Dacă NATO se va atinge de forțele de menținere a păcii în Transnistria, trupele ruse vor intra în Odessa

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală