Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

Tragedia din Răzeni: Bebelușul dormea, când fratele de doar 2 ani a împins căruciorul. Mama făcea zeamă

14 Iul. 2021, 08:41
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
14 Iul. 2021, 08:41 // Societate //  Realitatea.md

O fetiță de doar opt luni s-a înecat în lacul din satul Răzeni, raionul Ialoveni. Tragedia a avut loc la amiază. Căruciorul în care se afla bebelușul era nesupravegheat sub un copac pe malul lacului și a fost împins în apă de către fratele acesteia de doar doi ani. Publika.md transmite că, în acest timp, mama copiilor, făcea mâncare. 

Potrivit poliției, familia locuiește într-o casă de pe malul lacului unde a avut loc tragedia. „În timp ce un copil de 8 luni dormea în cărucior la umbra unui copac, fratele acestuia de doi ani a împins căruciorul care a căzut în lacul din apropiere. Mama a cestora de 28 de ani a intervenit imediat însă nu a reușit să salveze copilul. La sosirea ambulanței medicii au constatat decesul acestuia”, a explicat Mariana Didenco, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

„Lacul în care s-a înecat bebelușul de aproape nouă luni este proprietate privată. Poarta era închisă, iar la fața locului am găsit doar un angajat care ne-a spus că proprietarul este plecat la secția de poliție pentru audieri”.

De altă parte, s-a aflat că familia este originară din Mileștii Noi. „– Erați când aici când s-a întâmplat tragedia? – Nu, nu eram. – Dar cine este? – Sunt duși, și părinții și copii au plecat. – Unde? – în sat, eu nu știu. Ei trăiau aici ? – Nu. – Poliția spune că ei locuiau aici. – Nu aici numai paznicul stă. Soția a venit în ospeție la paznic”.

Rudele străpunse de durere au refuzat să discute cu echipa de filmare. Totuși, sursa citată a discutat cu o apropiată a familiei.

„Fetița dormea lângă ușă, dar mama făcea zeamă. El cred că se juca și a împins puțin și căruciorul s-a dus în apă. – Au văzut toți? – Da, erau toți acasă. Asta un minut, o secundă … A sărit soțul, au sărit toți, dar… Aseară am stat cu ea în brațe, m-am jucat, a fost tot bine. Copilul era vesel … Doamne ferește.”

Localnicii spun că au rămas șocați de cele auzite. „Mai mult acolo la iaz îi vedeam. Eu numai ce am auzit acum, când ați trecut cu mașina apoi a trecut o femeie și mi-a spus, un neam de-al lor, că a căzut căruciorul, că s-a înecat”. „Are patru copii, avea grijă de ei. Cât mama făcea mâncare sau ce mai făcea, așa s-a întâmplat. Opt luni fetița avea, cum să nu fie jale, la fiecare le este jale”.

Soții mai au alți trei copii, iar micuța era mezina familiei. Familia face parte din categoria familiilor social-vulnerabile, însă nu se afla la evidență. Potrivit asistentului social din localitate, părinții au fost atenționați de mai multe ori să se mute, însă aceștia nu au întreprins nimic.

„I-am recomandat, zic: veniți la noi la asistența socială, aduceți actele la toți ca să putem lua la evidență și totodată să le facem ajutor social. Dumneaei a spus bine, dar de venit n-a mai venit. Noi am mai fost de vreo 3 ori”, a declarat Galina Racu, asistent social satul Răzeni.

Asistentul social monitoriza familia chiar dacă nu erau la evidență și a mai declarat că deși trăiau într-o cameră, copii erau îngrijiți foarte bine. „Tata e responsabil, le cumpăra tot ce trebuie, le aducea și legume și fructe din oraș pentru că el mergea cu pește acolo. Avea grijă de ei, îi ducea tot e la grădiniță cu mașina, tot el îi aducea. Copii erau îngrijiți, aveau grijă de ei, erau hrăniți, îmbrăcați spălați. De câte ori am fost era curat, era bine și copii sănătoși”.

Poliția a inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 17:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 17:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 122 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import: 2-România, 2-Germania, 2-Turcia, 1-Spania.

Potrivit informațiilor, au fost efectuate în total 5.603 de teste, dintre care 652 – teste Rapid -Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.478. Din numărul total de cazuri, unul e în rândul lucrătorilor medicali: (0-medici, 1-asistenți medicali, 0-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 365 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 55 în stare extrem de gravă (12 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Totodată, alte 84 persoane au fost vindecate. În total, 252.051 persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 807 persoane, iar 24.600 sunt sub supraveghere la domiciliu.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate