Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  -0.5585%
 • USD
  17.6521
  -0.0272%
 • RUB
  0.2435
  0.2053%
 • RON
  4.1969
  -0.5504%
 • UAH
  0.6611
  -0.2571%

TV8 recunoaște că există un „conflict de interese”. Conducerea postului: „Deciziile sunt dictate de Codul deontologic”

08 Sept. 2021, 15:37
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
08 Sept. 2021, 15:37 // Actualitate //  Realitatea.md

Postul de televiziune TV8 a publicat o declarație, în urma dezvăluirilor fondatoarei Natalia Morari, precum că Veaceslav Platon este tatăl copilului său, prin care recunoaște un anumit „conflict de interese”. Jurnalista, înainte de postarea publică făcută miercuri, 8 septembrie curent, pe pagina sa de Facebook, ar fi anunțat colegii cu o zi în urmă, la ședința comună a membrilor Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, și a Consiliului de administrare al Asociației, conducerea postului TV8.

Tot ieri, adică pe 7 septembrie curent, Natalia Morari și-a depus demisia din funcția de președintă a Asociației și și-a retras calitatea de membru al Consiliului de administrare al A.O. „Media Alternativă”.

„Prin urmare, nu este în poziția să participe la luarea deciziilor și în administrarea postului de televiziune. Totodată, începând cu data de 7 septembrie 2021, urmare a anunțului ei de a-și suspenda emisiunea, TV8 anunță despre retragerea definitivă a emisiunii „Politica Nataliei Morari” din grila de emisie a postului. Deciziile conducerii TV8 sunt dictate de Codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”, scrie în declarația postului tv.

Mai devreme s-a anunțat că, la aceeași ședință, Igor Boțan a fost ales președinte al A.O. „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Numirea a fost făcută după decizia Nataliei Morari de a se retrage.

„TV8 rămâne o televiziune a oamenilor liberi, dedicată misiunii și valorilor sale de promovare a unui jurnalism în interesul public”, mai scrie postul de televiziune.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 21:57
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
17 Sept. 2021, 21:57 // Economie //  Cristina Vlah

Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă.

Declarația aparține președintelui Comisiei de protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, informează Realitatea.md.

În acest sens, deputații vor să revizuiască unele prevederi legale cu privire la inechitatea vârstei de pensionare. Astfel, consideră parlamentarul, se va reduce din presiunea economică asupra bugetului Asigurărilor Publice.

„Sunt asemenea lucruri, care trebuie corectate și care afectează sustenabilitatea sistemului. Și, odată corectate, vor reduce un pic din presiune. Noi ținem cont de toate aceste aspecte. Am început cu pensia minimă, ca prim pas și urmează să corectăm toate aceste probleme”, a declarat Dan Perciun.

Menționăm, că pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova, vârsta standard de pensionare este de 59 de ani şi 6 luni pentru femei, cu stagiul complet de cotizare de 32 de ani şi 6 luni, iar pentru bărbați vârsta este de 63 de ani cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române