Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.1016%
 • USD
  17.8787
  -0.0006%
 • RUB
  0.2455
  0.1629%
 • RON
  4.3209
  -0.0625%
 • UAH
  0.6665
  0.015%

ULTIMA ORĂ! Usatîi și-a prezentat demisia din funcția de primar al mun. Bălți. Este dezamăgit de rezultatul alegerilor

12 Iul. 2021, 15:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
12 Iul. 2021, 15:18 // Politica //  Petru Cosoi

Primarul municipiului Bălți Renato Usatîi și-a dat demisia de la șefia orașului. Într-o intervenție pe Facebook, politicianul s-a arătat dezamăgit de rezultatul obținut în orașul pe care îl conduce, precizând că bălțenii au optat pentru politică, dar nu lucruri exacte.

De un lucru sunt sigur, locuitorii orașului nu vor mai găsi un prost care să vină în oraș să-și cheltuie banii proprii. Mă voi reseta. Vă spun din start că nu voi pleca din țară. Voi călători în țară. Voi face ceea ce își doresc cetățenii. Mai departe, următoarele proiecte în Bălți să le facă cei care vor veni, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi afirmă că începând cu ziua de marți, 13 iulie, va pleca în concediu, iar demisia o va prezenta la întoarcerea din vacanță. Astfel, politicianul anunță că alegeri anticipate în oraș ar urma să aibă loc în toamna acestui an.

Dacă v-aș spune că nu am emoții, ar însemna să vă spun minciuni. Ceea ce am făcut eu a însemnat totul în viața mea. Eu mi-am îndeplinit datoria față de țară. Mi-am plătit datoria față de familie, părinți, rude și am făcut ceea ce-mi place. Tot ce am putut oferi, am oferit. Cu siguranță îmi voi găsi ocupație, a declarat Usatîi.

În concluzie, Renato Usatîi a mulțumit celor care l-au susținut.

Timpul le va arăta pe toate. Dacă voi vedea că cineva se face de cap or se face prea deștept, vă voi mânca de vii, a precizat liderul PN.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate