Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

Un bărbat din Durlești, atacat de trei minori de 14-16 ani, care i-au luat laptopul, telefonul și alte bunuri (VIDEO)

25 Feb. 2021, 12:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Feb. 2021, 12:21 // Societate //  Realitatea.md

Trei minori din Capitală au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului Buiucani al Direcției de Poliție Chișinău și sunt cercetați penal pentru comiterea unui jaf stradal comis în orașul Durlești. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 14 și 16 ani, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

În noaptea de 17 februarie, în timp ce se aflau pe strada Șoimilor din Durlești, minorii au aplicat violența nepericuloasă pentru viață sau sănătate și au sustras de la un bărbat geanta în care se aflau bunurile materiale, după care au fugit de la locul comiterii infracțiunii. Victima a sesizat poliția despre acest fapt, la fața locului imediat deplasându-se grupa operativă a IP Buiucani.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani a comunicat polițiștilor că, în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost atacat și deposedat de geanta în care se afla un laptop de model „Dell Inspiron 15” cu încărcătorul și mouse-ul acestuia, portmoneul, telefonul mobil și alte bunuri materiale.

Prejudiciul cauzat bărbatului de către indivizi constituie 19.500 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală în cadrul acțiunilor desfășurate au stabilit o cameră de supraveghere din apropiere și au ridicat imaginile video care au surprins momentul în care indivizii cum aruncă bunurile materiale de care nu au nevoie.

Suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați și reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual-penale și-au recunoscut vina.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, pentru comiterea unui Jaf. Conform legislației ei riscă de la 5 la 7 ani.

ALTE ȘTIRI, VIDEO, NO COMMENT pe Telegram Realitatea/RLIVE TV

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 06:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 06:00 // Actualitate //  Realitatea.md

Primăria Chișinău a informat că pe parcursul lunii septembrie cele două puncte de vaccinare mobile – autobuz și troleibuz – se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00 în diferite sectoare ale capitalei şi în suburbii, pentru a asigura accesul cetăţenilor la imunizarea anti-COVID-19. Luni, 27 septembrie curent, ambele puncte vor activa la Ciocana, dintre care unul va fi într-o suburbie din acest sector.

Astfel, azi, doritorii de a se vaccina sunt așteptați pe bulevardul Mircea cel Bătrân, nr. 32 din sectorul Ciocana. Ca să orientați mai bine, căutați un troleibuz în preajma centrului comercial Kaufland.

Autobuzul va putea fi găsit la Colonița, o suburbie a capitalei în direcția sectorului Ciocana, fiind amplasat pe strada Hipocrate, nr.8. Iarăși pentru a identifica mai ușor locația, întrebați de localnici unde se află Centrul de Sănătate Colonița.

Primăria spune că veți găsi ușor unitățile și după inscripțiile pe partea exterioară a acestora – în susţinerea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române