Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Un fotomodel Vogue din Rusia a recunoscut că și-a ucis soțul, după ce a venit acasă cu o altă femeie. Cum s-a întâmplat

13 Ian. 2022, 20:05
 // Categoria: Life // Autor:  Maria Timofti
13 Ian. 2022, 20:05 // Life //  Maria Timofti

Un fotomodel din Rusia a povestit cum și-a ucis soțul când acesta „a batjocorit-o aducând o altă femeie acasă, după ce ea a refuzat să facă sex cu el”. În același timp, procurorii au actualizat acuzațiile împotriva Liliei Sudakova, de la vătămare corporală gravă la crimă, aceasta riscând 15 ani de închisoare.

Lilia Sudakova, 27 de ani, a vorbit pentru prima dată pentru un canal media din Rusia despre uciderea lui Serghei Popov, 28 de ani, soțul ei. Fotomodelul insistă că a fost o victimă a violenței domestice și a acționat în autoapărare, scrie digi24.ro.

„Era beat mort”, a spus ea. „A venit acasă cu o fată și am înțeles ce voia să-mi arate cu asta. Cu o seară înainte nu am făcut ce a vrut el… a vrut să facem sex… Și doar mi-a arătat că poate găsi pe altcineva… M-am dus la bucătărie, am întrebat-o pe ea dacă vrea să mănânce. A zis că vrea să mănânce și el, iar eu i-am spus să-și facă singur. Din acel moment a devenit agresiv. M-a atacat, iar prietenul nostru (o a patra persoană care se afla în apartamentul cuplului din Sankt Petersburg – n.n.) l-a ținut”, a spus Lilia.

În timp ce tăia o roșie cu un cuțit de bucătărie, ea spune că soțul ei a început să țipe și s-a repezit din nou la ea.

În prezent în arest la domiciliu, după opt luni de arest preventiv, ea a povestit că „a încercat să-l împingă” și în luptă l-a înjunghiat din neatenție în piept.

Ea a fost cea care a chemat ambulanța. Procurorii spun că Lilia și-a înjunghiat în mod deliberat soțul, cu intenția de a-l ucide. El „își pusese palma dreaptă pe umărul ei pentru a o calma și a rezolva conflictul”, dar ea „în mod deliberat și intenționat l-a înjunghiat cel puțin o dată în piept”, se precizează în noul act de acuzare. Procesul Liliei va începe luna aceasta la un tribunal din Dzerzhinsky, Sankt Petersburg. Serghei Popov a murit ulterior la spital.

Modelul – care a apărut pe coperta Vogue din Rusia și în reviste de modă din Italia, China și Japonia și era chipul unui brand de haine din Moscova – le-a spus inițial anchetatorilor o altă poveste. Mama ei, Irena Sudakova, 49 de ani, susține că Lilia a fost o victimă a violenței domestice și că a acționat în legitimă apărare când l-a înjunghiat pe Popov, în urmă cu 13 luni.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 17:00
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Maria Timofti
17 Ian. 2022, 17:00 // Actualitate //  Maria Timofti

Radu Marian, deputatul PAS, a solicitat Consiliului Concurenței să facă investigații în sectoarele în care creșterea prețurilor depășește media. Într-o postare pe o rețea de socializare, el spune că investigația ar trebui făcută în special în industria alimentară, domeniul construcțiilor și al imobiliarelor.

„Am solicitat să fie identificați agenții economici care au majorat prețurile în mod neobișnuit (de ex. la care abaterea standard este mai mare de 4 puncte procentuale.) și să fie investigate acțiunile acestora prin prisma respectării legislației concurențiale.

Tendința de creștere a prețurilor este una globală, dar asta nu înseamnă că situația de pe piață nu trebuie monitorizată atent. Știu că autoritatea concurențială efectuează deja anumite investigații și sper că în scurt timp să vină și cu concluzii. Abuzurile nu pot fi tolerate.

În condițiile care majorarea prețurilor este o mare problemă pentru cetățeni, prioritatea numărul unu a autorităților va fi stimularea creșterii veniturilor populației”, a scris Radu Marian.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală