Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

Unioniștii merg să cucerească șefia Primăriei Bălți. PUN și-a anunțat candidatura. Este un activist civic şi de mediu

05 Oct. 2021, 15:28
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
05 Oct. 2021, 15:28 // Alegeri //  Petru Beregoi

Partidul Unității Naționale (PUN) îl va susține la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent, pentru șefia Primăriei Bălți pe Burduja Maxim, un activist civic şi de mediu. Anunțul a fost făcut astăzi de către PUN.

Maxim Burduja s-a născut la 11 octombrie, 1977 în municipiul Bălți. De profesie este contabil, coreograf și administratorul companiei „Eco Inteligent” SRL.

Acesta este activist civic, care timp de 7 ani se implică în identificarea problemelor ce țin de mediu la nivel local și regional, dezvoltarea urbanistică și infrastructură. Este membrul Grupului de Inițiativă „Bălți-Pune Umărul”, membru activ al Clubului ONG – Centru Contact (din 1999), membru al Coaliției de Mediu Bălți (2015-2018), membrul Comisiei pentru elaborarea Planului Local de Acțiuni pentru Mediu din partea societății civile din cadrul Primăriei Bălți, membrul Asociației Patronale Naționale a Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee.

Candidatul susținut de PUN pledează pentru „un mediu curat, o Primărie transparentă, care trebuie să servească cetățenii”. Se lansează în aceste alegeri sub motto-ul „Un primar din popor – un primar pentru popor”.

Amintim că, la 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară se vor desfășura alegeri locale noi, inclusiv în municipiul Bălți.

Primul candidat, care a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa pentru șefia Primăriei Bălți a fost actualul deputat al PAS, Boris Marcoci. Acesta a fost urmat de candidata neafiliată politic, Arina Spătaru. Un alt candidat care și-a anunțat intenția de a concura este și actualul primar interimar al „Capitalei de Nord a țării”, Nicolae Grigorișin, care la fel va candida independent, deși este un apropiat al fostului primar Renato Usatîi.

De asemenea, se vehiculează că, din partea PSRM-PCRM, la scrutinul din 21 noiembrie, pentru șefia Primăriei Bălți va candida Alexandr Nesterovschi.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală