Valeria Stoica, interpreta originară din Republica Moldova și îndrăgită de publicul de pe ambele maluri ale Prutului, va cânta la Chișinău, în cadrul celui mai mare eveniment de mediu, Ziua Mondială a Mediului.
Festivalul va începe la data de 10 iunie, ora 16:00, în parcul Valea Morilor, și va cuprinde expoziții, iarmaroace, activități informative și recreative, distracție și odihnă – toate axate pe tematica de mediu. Seara se va încheia cu un concert susținut de Valeria Stoica.
Interpreta locuiește de mai mulți ani la București și a devenit extrem de populară datorită cântecelor sale indie, care au ocupat poziții de top în clasamentele muzicale din Europa, Statele Unite și România.
Valeria Stoica este autoarea pieselor pe care le interpretează. Aceastea sunt de stare, din inimă, iar cântăreața spune că se inspiră din… natură (despre care inclusiv amintește și cântă în versurile sale).
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Începând cu 2019, Valeria a urcat pe marile scene din România, inclusiv la festivalul Electric Castle, alături de nume mari, precum Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, The Vaccines și alții. De asemenea, a fost invitată să deschidă concerte pentru Jacob Lee în București și Lucy Dacus în Dortmund.
Recent, imaginea Valeriei Stoica a fost prezentată pe un panou publicitar în celebrul Times Square din New York, în calitate de „equal ambassador” (ambasadoare a egalității) pentru România, în cadrul platformei de streaming Spotify.
Festivalul Ziua Mediului va avea loc în acest an în perioada 10-30 iunie. Evenimentul va fi lansat în Parcul Valea Morilor, cu expoziții, iarmaroc, ateliere, activități recreative, distracție și concertul Valeriei Stoica, iar apoi va continua până la sfârșitul lunii, cu diverse evenimente, inclusiv în afara capitalei. Participarea publicului pe 10 iunie va fi gratuită.
Festivalul Ziua Mediului Evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu împreună cu comunitatea de mediu din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Suediei, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), Organizației Mondiale a Sănătății (OMS Moldova), Ministerului Mediului și Delegației Uniunii Europene în Moldova.