Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

Verifică-ți cunoștințele în domeniul electoral. Quiz-uri create de CEC de Ziua Internațională a Alegerilor

12 Feb. 2021, 14:28
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Cosoi
12 Feb. 2021, 14:28 // Alegeri //  Petru Cosoi

Săptămână aceasta este marcată Ziua Internațională a Alegerilor. Pentru a ne verifica atât cunoștințele cât și capacitățile în domeniul electoral Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat un test pentru toți doritorii.

Astfel, Comisia Electorală Centrală a creat Quiz-uri electorale, care au drept scop testarea individuală a cunoștințelor despre alegeri și instituția care organizează desfășurarea acestora.

Dacă dorești să-ți verifici cunoștințele accesează aici.

Precizăm că, Ziua Internaţională a Alegerilor este sărbătorită, la nivel global, în prima zi de joi a lunii februarie, respectiv la 4 februarie anul acesta, în jurul acestei date fiind semnate, de-a lungul timpului, majoritatea acordurilor internaţionale din domeniul electoral.

Această zi a fost instituită în cadrul Conferinţei Oficialilor Electorali din întreaga lume, desfăşurată în Ungaria, în perioada 14-17 septembrie 2005. Prin decretarea acestei zile, experţii electorali prezenţi la conferinţă au transmis un mesaj puternic cu privire la necesitatea de a consolida procesul de dezvoltare democratică la nivel global, pilonul principal al democraţiei fiind acela de a avea alegeri libere şi corecte.

Astfel, principalele obiective ale marcării acestei zile sunt: confirmarea credinţei potrivit căreia procesul democratic este ireversibil; informarea publicului larg asupra diferitelor sisteme de vot existente în lume, dar şi asupra noutăţilor apărute în domeniu; conştientizarea oficialităţilor şi a factorilor politici cu privire la importanţa rolului pe care îl au în promovarea unei culturi a democraţiei şi a unei largi participări la vot; educarea tinerilor alegători în spiritual valorilor democratice.

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 11:13
 // Categoria: Economie // Autor:  Stela Trifan
22 Sept. 2023, 11:13 // Economie //  Stela Trifan

Vitalie Popa este clientul Moldindconbank care va pleca împreună cu soția sa în Milano, pentru a se bucura de atmosfera de la Fashion Week. El a fost desemnat marele câștigător a promoției ”Trăiește o experiență de neprețuit și fii parte a Milano Fashion Week cu cardurile premium Mastercard de la Moldindconbank”, care s-a desfășurat în perioada 23 iunie-31 august 2023.

”Astăzi a ajuns la final promoția noastră prin acordarea premiului mare câștigătorului – o călătorie pentru 2 persoane în Milano. Suntem fericiți că putem oferi clienților noștri posibilitatea de a participa la unul din cele mai așteptate evenimentele din lumea modei – Milano Fashion Week. Promoția, organizată de Moldindconbank și Mastercard, a fost formidabilă, s-a bucurat de mare atenție din partea clienților noștri și a reconfirmat sloganul băncii – mereu alături. Mulțumim tuturor pentru participare și ne revedem la noi campanii wow”, a declarat Dmytro Krepak, Vicepreședintele Moldindconbank.

«Viaţa în stil cashless nu presupune doar rapiditatea, comoditatea şi siguranţa plăţilor zilnice, dar şi surprize plăcute. Ne mândrim, că împreună cu partenerul nostru de încredere, Moldindconbank, dezvoltăm piaţa de plăţi a Republicii Moldova, oferind produse inovatoare, emoţii de neuitat şi premii deţinătorilor cardurilor Mastercard. Sincere felicitări câştigătorilor promoţiei noastre comune, care în curând vor descoperi atmosfera unică a Săptămânii de Modă din Milano», – a declarat Irina Untila, directorul oficiului Mastercard din Moldova.

La înmânarea marelui premiu, Vitalie Popa cu greu și-a stăpânit emoțiile.

”Prima reacție la anunțul că am câștigat a fost reticența. Însă ne-am bucurat foarte mult, atunci când am înțeles că împreună cu soția vom merge în Milano. Cardul Moldindconbank îl folosesc permanent. Nici nu țin minte, când ultima dată am folosit cash. Mulțumesc pentru această oportunitate unică”, a menționat câștigătorul.

Precizăm că în cadrul promoției au mai fost înmânate 40 de premii intermediare – un parfum exclusivist Priceless de la Mastercard. Aceasta a fost organizată pentru deținătorii cardului premium Mastercard de la Moldindconbank (PudraCard, Platinum Mastercard și World Elite Mastercard).

Moldindconbankmereu alături!

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală