Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

Veste tragică din România, anunțată în Parlamentul de la Chișinău! Deputații au ținut un minut de reculegere

01 Oct. 2021, 16:32
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
01 Oct. 2021, 16:32 // Politica //  Petru Beregoi

Deputații de la Chișinău au ținut astăzi un minut de reculegere în memoria victimelor unui incendiu puternic produs vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, România, în secția de terapie intensivă, unde erau internați pacienți confirmați pozitiv la COVID-19, soldat cu decesul a 7 persoane.

Minutul de reculegere a fost ținut de parlamentarii de la Chișinău, după ce au revenit în ședință, în urma unei pauze de câteva ore. La începutul ședinței, de după pauză, Igor Grosu a anunțat despre vestea tragică din România și a propus ținerea unui minut de reculegere.

Ulterior, deputata PAS, Ana Oglindă, a propus ca prevenire să se inițieze verificări și în spitalele din Republica Moldova unde sunt internați inclusiv pacienți infectați cu coronavirus, pentru a preîntâmpina astfel de situații tragice, întrucât rețelele inginerești sunt în prezent suprasolicitate din cauza pandemiei, iar acest lucru nu a fost prevăzut la proiectarea și construcția unor spitale.

În replică, Igor Grosu a venit cu inițiativa către Ministerul Sănătății să dispună ca să fie efectuate aceste controale de rigoare.

„Ministerul Sănătății să inițieze aceste verificări. Cu adevărat, rețelele noastre inginerești din spitale nu au fost prevăzute pentru asemenea situații impuse de pandemie. Dacă e nevoie de implicarea Parlamentului sau Guvernului să veniți să ne spuneți, noi vom reacționa prompt, pentru a nu da Domnul să se întâmple așa ceva și la noi”, a reacționat Igor Grosu.

Precizăm că, în incendiul de la Spitalul din Constanța, din cei 10 pacienți internați în secția de terapie intensivă, șapte au decedat în urma izbucnirii incendiului. Flăcările ar fi izbucnit din cauza unor defecțiuni la rețelele electrice.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:35
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
17 Ian. 2022, 12:35 // Economie //  Realitatea.md

Ai luat în grabă un credit scump pentru afacerea ta? Vrei să achiți o dobândă mai mică și să beneficiezi de o sumă suplimentară pentru noi investiții și proiecte? Maib îți propune refinanțarea creditelor contractate la alte instituții financiare și, totodată, îți acordă o sumă suplimentară pentru proiecte noi. Refinanțarea va reduce сheltuielile pentru dobânzi și îți vor rămâne bani pentru alte idei de business.

E simplu

Dacă ai un contract de credit la orice instituție financiară de cel puțin 6 luni și deja 3 rate sunt achitate, maib te așteaptă doar cu contractul de credit propus spre refinanțare. Atât.

Maib refinanțează creditele:

 • întreprinderilor micro, mici și mijlocii și întreprinzătotilor individuali din orice sector al economiei;
 • persoanelor fizice – fondatori de întreprindere cu cota în capitalul social de 30% şi mai mare.

Se oferă refinanțare până la 3 milioane de lei, pe o perioada de 60 de luni, dintre care 1,5 milioane de lei fără gaj, cu comision de examinare și acordare – 0 lei. De asemenea, e important să știi că, pe lângă suma refinanțată, poți solicita resurse suplimentare pentru realizarea planurilor noi.

Fiind bancă orientată către client, maib oferă abordare individuală și este deschisă pentru negocieri în conformitate cu solicitarea ta.

E ușor 

Te întrebi care e diferența și ce ai de câștigat din refinanțare? Fă un calcul simplu și vei înțelege cât întorci lunar, cât vei achita total la final de creditare, dacă plătești comisioane ascunse şi, de fapt, cât te costă creditul curent. În acest fel, îți va fi ușor să compari condițiile actuale de creditare cu cele oferite de maib.

Dacă ai recalculat și economiile se văd cu ochiul liber, nu rămâne decât să te bucuri de toate avantajele refinanțării creditelor pentru afaceri la maib:

 • rata dobânzii avantajoasă;
 • comision de eliberare și comision de administrare 0%;
 • se acordă o sumă suplimentară, la necesitate;
 • DAE transparentă;
 • deservire în cea mai mare bancă, orientată spre client.

Mai rapid decât te aștepți

Creditul refinanțare plus se aprobă rapid și ușor. Pentru mai multe detalii solicită oferta aici și vei fi contactat de către un specialist maib pentru o consultație individuală.

Fă diferența, alege ce este mai bun pentru tine și afacerea ta.

Cu maib e simplu și ușor!

P. 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală