Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

VIDEO 24 FRONT LINE, episodul 2, sezonul II. Un minor beat… violență domestică și alcool: Mă duc să mă spânzur

27 Iul. 2021, 15:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 15:28 // Actualitate //  Realitatea.md

Echipa 24 FRONT LINE a lansat în acest weekend un nou episod al reality show-ului documentar 24 FRONT LINE, al doilea la număr din sezonul II. De data aceasta, medicii au fost solicitați pentru a acorda primul ajutor unui bebeluș de doar câteva săptămâni. Copilul ar fi plâns timp îndelungat. Apelând la serviciul 112, bunica acestuia a precizat că acesta nu mai respiră. Din fericire, bebelușul era bine.

De asemenea, medicii în comun cu polițiștii au acordat ajutor pentru doi minori, aparent, unul dintre ei consumase băuturi alcoolice. Minorii au plecat de acasă de ceva timp. Cei doi copii au fost transportați cu o ambulanță la Institutul Mamei și Copilului. Poliția urma să stabilească toate circumstanțele.

Desigur, a fost solicitată și intervenția promptă a polițiștilor. În unul dintre cazuri, o tânără a devenit victima violenței domestice. Odată ajunși la fața locului, forțele de ordine s-au confruntat cu un bărbat care consumase băuturi alcoolice.

În cel de al doilea caz, poliția a fost informată despre faptul că într-un apartament se află un copil de 11 ani care nu deschide ușa. Mama acestuia a lucrat până la ora 22. Odată ajunsă acasă, ușa era încuiată, iar copilul nu răspundea. Cazul a avut un final fericit, băiețelul de doar 11 ani adormise strâns.

 

„24 FRONT LINE”, sezonul 2, din 18 iulie la R LIVE TV: Un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență

Mai multe episoade 24 FRONT LINE pe canalul de YouTube.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 12:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Oct. 2021, 12:33 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Un act de constatare a fost emis pe numele primarului orașului Rezina, Simion Tatarov. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că acesta a fost stabilit cu un conflict de interese în funcția de demnitate publică.

Potrivit materialelor din dosar, subiectul se află la al doilea mandat de primar, pe care la obținut în rezultatul alegerilor locale din 2019. Acesta deține și calitățile de fondator și administrator în cadrul unei firme individuale. Astfel, în ianuarie 2020, firma sa a semnat cu Primăria orașului Rezina, reprezentată de o persoană terță, viceprimarul orașului, un contract de comodat prin care a fost închiriat un automobil de model Toyota Land Cruiser în folosul primăriei.

„Deși în contract, la reprezentantul primăriei, era indicat numele primarului, atât contractul cât și actul de primire – predare, întocmite în aceeași zi, au fost semnate de către viceprimar. Mai mult decât atât, în baza materialelor de control ale Inspecției Financiare, care a fost sesizată în cadrul controlului de către inspectorul de integritate, Virgiliu Bardă, se rezultă că în iulie 2015, primarul i-a delegat fiicei sale împuternicirile depline în cadrul firmei până la expirarea mandatului său de primar.

Totodată, ca urmare a utilizării automobilului a fost admisă și depășirea parcursului limită, stabilită de Consiliului orășenesc Rezina. Respectiv, pentru ani 2016, 2017 și 2018, la achiziționarea motorinei a fost decontată în plus suma de peste 15 mii de lei”, se arată într-o notă informativă.

Însă, inspectorul de integritate, Virgiliu Bardă a mai determinat că la semnarea acestor acte cu primăria, din partea firmei respective a participat o altă persoană, care nu avea împuternicirile legale pentru a încheia asemenea acte juridice, fiind utilizată doar pentru scopul de a evita un conflict de interese.

Potrivit informațiilor, în cadrul controlului primarul a invocat că automobilul a fost închiriat pentru doi specialiști din primărie și a utilizat autovehiculul din firma sa pentru a nu admite cheltuieli suplimentare din bugetul autorității. Totodată, subiectul a menționat că în perioada vizată a asigurat și funcția de șofer și nu au fost percepute plăți pentru toate aceste acțiuni.

Referitor la semnarea contractului de către viceprimar sub numele său, acesta a declarat că viceprimarul este responsabil de activitățile ce vizează gospodăria primăriei. Inspectorul de integritate a apreciat critic argumentele subiectului și a concluzionat că primarul nu s-a conformat legislației ANI – prin declararea conflictului de interese și nu așteptat o soluție în acest sens, încălcând astfel regimul juridic al conflictelor de interese.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, primarul riscă să rămână fără mandat și să nu mai acceadă în funcție publică sau de demnitate publică, timp de 3 ani.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie