Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

VIDEO „A urmat iad”. Luciana Spînu, soția muzicianului Dorin Ieșeanu, povestește cum și-a pierdut soțul din cauza COVID

27 Iul. 2021, 11:13
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
27 Iul. 2021, 11:13 // Life //  Realitatea.md

La șase luni de la trecerea în neființă a muzicianului Dorin Ieșeanu, soția sa, interpreta de muzică populară Luciana Spînu deschide cărțile privind perioada în care Dorin a fost internat în spital, într-un final, din păcate, fiind răpus de COVID-19.

Luciana susține că soțul său a stat trei zile în centrul de triere de la MoldEXPO. Acesta ar fi ajuns pe data de 1 martie, rezultatul testului urma să vină pe 2, iar la data de trei martie nu era un rezultat. În tot acest timp, starea pacientului de agrava. Soția regretatului muzician afirmă că nu înțelege nici până în ziua de astăzi ce s-a întâmplat și de ce l-au ținut la centrul de triere tocmai trei zile.

Mi-a zis că toată ziua, de dimineață, i se spun diferite chestii. Umblă foarte mulți medici prin prețului lui și nu știu ce să-i facă. Acolo deja se vorbea de reanimare și doar cuvântul ăsta îl speria foarte tare. Pentru el, reanimarea se asocia cu nu mai ieși, final. Panica a intervenit odată cu mesajul că trebuie să mergem în reanimare. A urmat iad. Am căutat contacte ca să îmi dau seama unde a fost transferat. Pe unde apucau să-mi răspundă, pe unde nu.

Îi era foarte frică. A văzut cum i-a murit colegul de cameră, la externarea, îl așteptau rudele jos. El auzea zilnic: azi au mai murit doi, azi au mai murit trei. E normalitatea aici. Moare lumea în stânga, în dreapta. A auzit că a murit soția unui coleg de cameră. Mă suna și plângea ca un copil. Îmi spunea: puiul, aici e strașnic, a declarat Luciana în cadrul interviului #fărăprotocol cu Dorin Galben.

Potrivit Lucianei, noaptea în care soțul său s-a stins din viață a fost una de coșmar. La ora 3:00 a fost telefonată de medici, fiind informată că starea este mult mai gravă. Dorin trecuse prin moarte clinică și că era intubat.

De la ora 03:00 nu au mai răspuns. Sunam din jumătate de oră în jumătate de oră. Nu mi se răspundea. La 5:45. Eu am sunat acolo unde am mai sunat. Mi-a răspuns altcineva. Eu m-am interesat de Dorin, nu mi s-au oferit detalii. Mi-au dat un lat numărul de telefon prin care să i-au legătura cu medicul… și gata. Eu am sunat de câteva ori pentru ca medicii să-mi spună că este o eroare, că este în moarte clinică.

În urma decesului, interpreta a precizat că au apărut multe semne de întrebare cu privire la moartea soțului său, însă nu vrea să învinuiască pe nimeni.

Nu aș vrea să cred. Vin mesaje, vin tot felul de chestii în adresa mea. Se spune că este o eroare. Sau că nu s-a intervenit la timp, sau că a fost un supradoză de ceva. Eu nu vreau să cred. Nu am fost acolo și nu pot să vorbesc.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române