Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO Aflat în regim de autoizolare, Vladimir Putin a votat online la alegerile pentru Duma de Stat

17 Sept. 2021, 18:45
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
17 Sept. 2021, 18:45 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

„În condiții de restricții sanitare, de carantină, mi-am îndeplinit datoria civică online, în format electronic”. Declarațiile au fost făcute de către președintele Rusiei, Vladimir Putin. Totodată, oficialul a îndemnat toți cetățenii să ia parte la alegeri. 

Amintim că, recent, Vladimir Putin, a anunțat că se va auto-izola pentru câteva zile, deoarece mai multe persoane din anturajul său au fost testate pozitiv la COVID-19.

Serviciul de presă al șefului statului a distribuit un videoclip cu votul lui Putin. Arată modul în care președintele se așează la computer, face dublu clic pe tastatură și pune mâna pe mouse. Apoi, este indicat mesajul „Vă mulțumim, votul dvs. a fost luat în considerare!”, care apare pe ecranul monitorului.

În după-amiaza zilei de 17 septembrie, prim-ministrul Rusiei, Mihail Mishustin, a votat și el de la distanță la alegeri. Procesul său de vot a fost, de asemenea, filmat.

Locuitorii din șapte regiuni pot vota la alegeri online, pentru aceasta au trebuit să facă o solicitare serviciilor publice înainte de 13 septembrie. Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat că președintele s-a înregistrat pentru votarea la distanță.

De asemenea, din cauza autoizolării, președintele a anulat o călătorie la summit-urile SCO și CSTO din Dușanbe.

În anturajul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, mișună COVID-ul. Noi detalii despre izolarea sa

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:58
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
27 Oct. 2021, 09:58 // Politica //  Petru Cosoi

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anunță că se retrage din viața politică. Fostul primar de Chișinău urmează să-și depună mandatul de consilier municipal și demisia din funcția de lider al partidului. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

„În acest moment, nu văd alta cale decât, că în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politica și publica, pentru a așteptă în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului romanesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, scrie Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă se arată nemulțumit de ultimele modificări din domeniul justiției și acuză guvernarea PAS că aduce la putere oameni care au făcut parte din regimul lui Plahotniuc.

„În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii, să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferita puterea asupra justiției”, a menționat Chirtoacă.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău