Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

VIDEO Ala Nemerenco „calcă pe bec” la propriu. Fuge de jurnaliști și nu vrea să răspundă la întrebările despre pandemie

26 Oct. 2021, 16:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
26 Oct. 2021, 16:44 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Răspunde la întrebările care o avantajează, iar când jurnaliștii o asaltează cu întrebări legate de pandemie, criza din sistemul de sănătate și detalii despre procesul de vaccinare, fuge la propriu de la conferințele de presă. Vorbim despre ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care limitează accesul presei la informația de interes public și care, mai nou, se supără pe jurnaliști pentru că nu-i acordă întrebările pe subiectul dorit.

S-a întâmplat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct pe RLIVE.MD și RLIVE TV. Mai exact, după ce a chemat jurnaliștii la sediul Ministerului Sănătății, unde a prezentat informații despre accesul populației la medicamente, Ala Nemerenco s-a arătat deranjată de întrebările mass-mediei cu privire la subiectul vaccinării. Le-a cerut jurnaliștilor să ia cuvântul doar dacă vor să afle mai multe detalii despre medicamente, iar celelalte întrebări să nu le acorde.

„Pe alte subiecte, eu vă rog. Despre alte subiecte, o să vă răspundem ulterior, în alte evenimente de presă… Eu v-am rugat frumos să vă răspund ulterior, noi avem un eveniment de presă, vă rog frumos să ne respectați… Eu vreau totuși să ne întoarcem la subiectul nostru de bază, noi astăzi nu acoperim toate subiectele. Să vorbim despre accesul pacienților, despre ieftinirea medicamentelor, la lista medicamentelor esențiale și cele compensate. La toate celelalte întrebări, eu o să vă răspund ulterior…”, a declarat Nemerenco.

Iar pentru că solicitările din partea jurnaliștilor au fost prea multe, Nemerenco a oferit câteva informații vage despre vaccinarea copiilor de la 12 ani, dar și despre vaccinarea cu a treia doză. Ulterior, a revenit cu aceeași rugăminte.

„Eu am răspuns la cele două întrebări pe care le-ați solicitat suplimentar, însă aceasta este o conferință de presă care este accentuată pe subiectul medicamentelor și celor realizate de către noi. Nu este o conferință de presă despre toate. Dacă nu mai aveți întrebări la subiectul anunțat, vă doresc o zi bună… Îmi pare rău că nu aveți întrebări la medicamente, la prețuri. Eu nu refuz să vă răspund la întrebări, dar am muncit mult, două luni, ca oamenii să aibă acces la medicamente și dumneavoastră nu aveți nici o întrebare la acest subiect”, a mai precizat Nemerenco.

Nemerenco a părăsit în grabă sala de conferințe. Ulterior, mai mulți jurnaliști au anunțat că au de gând să boicoteze și să nu mediatizeze subiectul anunțat la conferința de presă de astăzi.

Realitatea.md amintește că anterior, o situație similară s-a întâmplat și în cadrul unei conferințe de presă a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care la fel a refuzat să răspundă la întrebările jurnalinștilor.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 11:17
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Nov. 2021, 11:17 // Politica //  Petru Beregoi

Republica Moldova va intensifica cooperarea cu instituțiile UE pentru valorificarea tuturor oportunităților și potențialului oferit de prevederile Acordului de Asociere. O asemenea decizie a fost luată în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu eurodeputatul, Andrius Kubilius, președintele Adunării Parlamentare (AP) EURONEST, pe care a avut-o la Bruxelles.

Cei doi oficiali au discutat și despre prioritățile actualului Parlament, în special reforma sistemului judiciar, fortificarea instituțiilor statului prin eradicarea corupției, dar și securitatea regională. În final demnitarii au convenit să intensifice cooperarea pentru valorificarea tuturor oportunităților și potențialului oferit de prevederile Acordului de Asociere.

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru efortul depus în promovarea priorităților Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic și convingerea că reformele realizate în interesul cetățenilor vin să faciliteze cursul de integrare europeană și să aducă țările partenere mai aproape de Uniunea Europeană.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală