Curs valutar
 • EUR
  19.9862
  -0.2232%
 • USD
  17.6978
  -0.0949%
 • RUB
  0.2398
  -0.417%
 • RON
  4.0392
  -0.1931%
 • UAH
  0.6469
  -0.3092%

VIDEO Arina Spătaru, către PAS: Nu au adus cei de la ȘOR pe nimeni cu autocarele. Oamenii v-au dat vouă o palmă

22 Nov. 2021, 19:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
22 Nov. 2021, 19:05 // Politica //  Realitatea.md

Arina Spătaru, fostă deputată în Parlamentul Republicii Moldova, membră a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr susține că rezultatul alegerilor de la Bălți este un eșec al guvernării, iar votul bălțenilor pentru Tauber este o palmă în adresa Partidului Acțiune și Solidaritate. De asemenea, Spătaru face trimite la propriile declarații anterioare în care menționa că aceste alegeri nu au fost pregătite corespunzător, iar rezultatul era previzibil.

„Atâta timp cât am vorbit, martorii partidului de la guvernare m-au colindat sub pretextul că torn zoi în cap candidatului lor. Oamenii nu au avut cu cine vota, oamenii au dat o lovitură peste mutra mincinoșilor care au venit și i-au fericit, le-au povestit verzi și uscate. O palmă peste prezenta guvernare din bălți care și-au făcut o cetate a lor. Am fost ieri pe străzi mai îndepărtate, secții de vot mai departe de ochii lumii, am stat în mașină și am monitorizat. Nu este adevărat, nu au adus pe nimeni cu autocarele. Am fost și la un oficiu și la alt oficiu al Partidului Șor și n-am văzut pe nimeni să iasă cu pomeni electorale. Oamenii pur și simplu v-au dat vouă o palmă. Nu mai căutați scuze, căutați soluții cum putem ieși din nevoia asta care s-a instalat în Bălți. Am spus că e mai bine să boicotăm pentru că am știu cine are șanse mari: culiocarii și reprezentanții Partidului Șor. Acum, după război, toți eroi. Astea sunt rezultatele democrației veritabile pe care ni le-a promis partidul de guvernare”, a declarat în dimineața zilei luni, 22 noiembrie, fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru.

Politiciana susține că victoria lui Tauber va avea un efect de înălbire a reputației sale în contextul în care aceasta ar fi fost implicată în scheme care vizează furtul miliardului. 

„Domnule Postică, reprezentant al CEC, arătați penibil. Atunci când erați în Promo-LEX aveați mușcătura asta de luptător pentru drepturi, acum aud doar scuze, precum că nu se verifică rapoartele financiare, nu se verifică oamenii care donează la partide. Serios? De când batem noi alarma și spunem: verificați cum sunt finanțate partidele. Oameni buni umblați la Codul Electoral, oameni buni, radiați din registru Partidul Șor, partidul care este plin de oameni care au participat la furtul miliardului. Iată miliardul nostru cu cercei, cu inele se plimbă prin Bălți si își asumă eroic că este cea mai bună. Aceste alegeri i-au spălat imaginea. De azi, ea devine si mai credibilă, e devine și mai încrezătoare că se poate în continuare de prostit oamenii”, a mai adăugat Spătaru.

Realitatea.md amintește că fosta deputată și membră a Platformei „DA”, Arina Spataru a primit refuz de înregistrare în calitate de candidat independent în cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți.

Realitatea Live

07 Dec. 2021, 11:23
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Guștiuc
07 Dec. 2021, 11:23 // Actualitate //  Mădălina Guștiuc

Un grup de huligani a distrus mai multe felinare instalate într-un parc din satul Copceac. Aceștia au spart 12 lămpi, fiecare dintre acestea costând 300 de lei. Autoritățile locale au contactat poliția, scrie gagauzinfo.md

Uitați-vă la ce se întâmplă aici. Un alt act de vandalism, 12 lămpi au fost sparte. Le schimbăm de fiecare dată, dar probabil că nu le vom mai schimba. Ne-am adresat la poliție. Dacă întâlnim vandalii, îi vom pedepsi. Ne străduim pentru locuitori. Vin mame cu copii să se joace aici și uitați-vă ce se întâmplă, a declarat Gheorghe Sarsaman, angajat al primăriei satului Copceac.

Doar în acest an, în parcul din Copceac au existat mai multe acte de vandalism.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală