Curs valutar
 • EUR
  20.3159
  -0.0955%
 • USD
  17.4784
  0.0338%
 • RUB
  0.2500
  0.4%
 • RON
  4.1072
  -0.0998%
 • UAH
  0.6619
  -0.4381%

VIDEO Au intrat în casa unui bărbat, l-au bătut și i-au furat banii. Hoții aveau măști pe față și o armă de vânătoare

23 Sept. 2021, 13:32
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 13:32 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Caz șocant în nordul țării. Trei bărbați, dintre care un minor și un cetățean străin, au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de tâlhărie.

Într-un comunicat de presă emis de IGP se precizează că ieri, 22 septembrie, în jurul orei 05.00 dimineața, polițiștii din Briceni au fost sesizați de o femeie, care, a comunicat că în domiciliul fratelui ei, locuitor al or. Briceni, au pătruns persoane necunoscute unde l-au maltratat, apoi i-au sustras bani.

„La fața locului polițiștii au stabilit că, trei persoane necunoscute, deghizate cu măști pe față și căciuli pe cap, cu o armă de vânătoare, prin forțarea ușii de la intrare, au pătruns în casă, l-au maltratat pe proprietar, un bărbat de 37 de ani, l-au legat, apoi au sustras 15 000 de lei și au plecat într-o direcție necunoscută. Ca urmare a acțiunilor prompte ale ofițerilor  Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații, polițiștilor din Briceni și Edineț, la scurt timp după comiterea infracțiunii, au fost reținuți trei suspecți”, anunță IGP.

Aceștia s-au dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, anterior judecat pe diferite infracțiuni, un minor de 17 ani, ambii din satul Trebisăuți r. Briceni și un cetățean de origine georgiană de 44 de ani, anterior condamnat pentru comiterea mai multor infracțiuni în țara sa, cu statut in lumea criminală a spațiului CSI, aflat pe teritoriul Republicii Moldova de șapte zile. 

„De asemenea, polițiștii au depistat careva haine, care s-au stabilit că ar aparține la unul dintre suspecți și a fost îmbrăcat în timp ce ar fi comis infracțiunea, o armă de foc de model neidentificat, calibrul 12, folosită la comiterea infracțiunii. În acest caz, poliţia a iniţiat o cauză penală în baza art. 188 al. 2 Cod Penal al RM,  iar persoanele suspecte au fost reținute pentru 72 de ore. La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație în vederea întăririi bazei probatorii, precum și pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.”, se mai arată în comunicat.

Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea infracțiunii „Tâlhăria”, riscă privațiune de libertate de la 6 la 15 ani.

Realitatea Live

25 Oct. 2021, 22:36
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
25 Oct. 2021, 22:36 // Politica //  Cristina Vlah

Fostul premier al țării, Ion Chicu, a menționat că pentru gazele procurate de la compania poloneză, din bugetul național s-ar fi alocat suma de 1,7 mlrd de lei, informează Realitatea.md.

„Pentru a cumpăra gaz pe “preț secret”, “verișoarele” au luat azi din buget 1,7 miliarde lei.

De “secret” nu ne supărăm, că înțelegem și așa că e mai scump (ca de la ruși). Dacă era mai ieftin, Maia Sandu se întorcea de la Viena, era deja la Bogza în studiou.

Problema e cu alocarea a celor 1.7 mlrd.lei, printr-o decizie a Comisiei Situații Excepționale. Anul trecut, în aprilie, când guvernul a vrut să procure echipamente medicale prin acest procedeu … PAS sau DA sau alții ca ei – au mers la Curtea Constituțională cu contestare. Evident, CCM i-a satisfăcut. Prin Decizia din 23 iunue 2020.

Nu se poate să iei ilegal din buget 1,7 miliarde de lei. E infracțiune”, scrie Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Realitatea.md menționează că, la 25 octombrie, compania de stat Energocom a semnat un contract cu o companie poloneză PGNiG pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale.

 
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”