Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

(VIDEO) „AUR-ul românesc” va participa la alegerile parlamentare anticipate. Mesajul lui Simion și Bilețchi

05 Mai 2021, 12:58
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Petru Beregoi
05 Mai 2021, 12:58 // Alegeri //  Petru Beregoi

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), partid românesc, cu „filială” la Chișinău, înregistrat oficial la Agenția Servicii Publice a anunțat astăzi că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care se vor desfășura în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut către George Simion, fondatorul AUR, în cadrul unei conferințe de presă din Casa Poporului de la București.

„AUR anunță că va candida la alegerile din 11 iulie de la Chișinău și își asumă implicarea politică în ambele state românești. Apelul nostru este de-a crea o forță românească și o singură listă națională care să intre în Parlamentul de la Chișinău. Este o șansă unică de a ne uni forțele, toate partidele unioniste. Pe lângă componenta Maiei Sandu este nevoie și de o forță românească, și întindem mâna către toate organizațiile din Basarabia să se alăture AUR și să facem un plan comun. Este o șansă unică de-a fi prezenți pe ambele maluri ale Prutului.Vrem să avem parlamentari AUR, unioniști, în ambele Parlamente, de aceea candidăm”, a spus Simion.

Președintele „filialei” AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că, pentru a se înfăptui „Unirea României cu Republica Moldova este nevoie ca pe ambele maluri ale Prutului să existe forțe politice, care să-și dorească acest lucru”, fapt pentru care vor participa la anticipatele din 11 iulie curent.

Precizăm că, în prezent cinci partide politice cu viziuni unioniste au format Mișcarea Politică Unirea încă la alegerile din 2019. Este vorba de Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Popular Românesc, Partidul Liberal, Partidul Național Liberal și Partidul Democrația Acasă.

Un alt partid, care pledează pentru unirea celor două state este Partidul Unității Naționale, care nu s-a alătura Mișcării Politice Unirea.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:06
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:06 // Cosmos //  Realitatea.md

Viitoarea misiune din octombrie a capsulei spaţiale chineze Shenzhou-13, care va transporta un grup de astronauţi pentru a continua lucrările de definitivare a staţiei spaţiale chineze Tiangong (”Palatul celest”), va include şi o femeie. Potrivit unor medii private chineze, Shenzou-13 va fi lansată la 3 octombrie.

Surse ale guvernului chinez au declarat pentru EFE că încă nu s-a decis data de lansare, deşi au confirmat ca va avea loc în octombrie. Portalul chinez de informaţii ştiinţifice Quwei Tansuo, citat de diferite mass-media, notează că din echipaj va face parte şi o femeie, astronauta Wang Yaping, care a mai participat la misiunea spaţială Shenzhou-10 din 2013.

Wang este a doua femeie chineză care pleacă în spaţiu, după ce Liu Yang a fost prima care a călătorit în 2012. Potrivit lui Huang Weifen, responsabil al misiunilor cu echipaj uman, membrii viitorului echipaj spre staţia spaţială vor avea trei obiective principale.

Concret, ei vor verifica sustenabilitatea şederilor prelungite în spaţiu, efectuarea de ieşiri în spaţiu pentru a testa rezistenţa combinezoanelor, braţele robotice şi însăşi staţiunea, precum şi realizarea de experimente ştiinţifice pe orbită. Echipajul care va călători la bordul Shenzou-13 va petrece şase luni în spaţiu, dublu ca timp faţă de precedentul echipaj.

Săptămâna trecută, capsula Shenzhou-12 a revenit pe Terra cu trei astronauţi chinezi la bord, Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo, care au petrecut 90 de zile pe staţia spaţială. Se estimează ca Staţia spaţială Tiangong, proiectată pentru o durată de viaţă de 10 ani, să intre în funcţiune anul viitor, pentru a orbita Pământul la o înălţime de între 340 şi 450 de kilometri.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române