Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Candidații PUN, cu noi acuzații la o conferință de presă. Au scos „simbolul corupției” al Republicii Moldova

08 Iul. 2021, 12:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
08 Iul. 2021, 12:15 // Politica //  Realitatea.md

Octavian Țîcu și Iurie Reniță, primii doi candidați pe lista PUN înregistrați în cursa electorală pentru un nou mandat de deputat, au ieșit într-o conferință de presă joi, 8 iulie curent, susținute în incinta Parlamentului, în cadrul căreia au adus o serie de acuzații. Pe de o parte, au acuzat Procuratura Generală pentru faptul că nu a luat vreo atitudine pe situațiile legate de renumitul „kuliok” pe care l-ar fi primit Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc, dar și pe dosarul „Bahamas”. Pe de altă parte, sunt indignat că, în actuala campanie electorală, participă „penali”. S-au referit inclusiv și la AUR.

„În legătură cu kuliokul lui Dodon, unde este implicat această conservă rusească într-un act evident de corupție și alt dosar, unde figurează toată gașca lui Dodon, Bahamas. La 2,5 ani, din păcate, lucrurile nu s-au mișcat deloc. Putem trage o concluzie profund regretabilă. Procuratura Generală este o instituție dependentă de PSRM și îndrăznesc să afirm că execută indicațiile care vin de la steaua rubinie de la Kremlin. Aceste două dosare au fost înghețate pentru a-l proteja pe Dodon și aliații lui, de aceea alături de colegii de la PUN în viitorul Parlament neapărat trebuie să finalizăm cel puțin cu aceste două dosare”, a declarat Iurie Reniță.

Acesta a mai adăugat că primul proiect va fi legat anume de Legea cu privire la Procuratura care nu funcționează și care trebuie ajustată la „realitățile Republicii Moldova”. Totodată, a promis că va fi demisă conducerea Procuraturii Generale.

În cadrul aceleași conferințe de presă, Iurie Reniță a scos o pungă neagră: „Vreau să vă arăt un simbol al corupției… Uitați-vă la aceasta. Asta reprezintă azi Republica Moldova prin Dodon, Voronin, Platon, Șor și alții”.

Aceeași ordine de idei a exprimat-o și Octavian Țîcu, nemulțumit de faptul că participă mai mulți „penali” în campania electorală și, în special, de AUR, în spatele cărora, potrivit lui”, s-ar afla PSRM și PCRM. „Aparenta rivalitate între PSRM, PCRM și AUR. Acești doi actori politici și-au împărțit niște roluri pentru a vâna votul emoțional al cetățenilor RM. Ambii actori, marginali în politică, care-și au loc în afara Parlamentului sau în celulele de la Penitenciarul nr. 13, se folosesc de cetățeni. Vă aduc aminte ușurința cu care reprezentanții socialiștilor din CEC au încălcat legea și au înregistrat AUR”.

Deocamdată, Procuratura Generală nu a venit cu vreo reacție la acuzații. Nici reprezentanții AUR.

Realitatea Live

01 Aug. 2021, 09:44
 // Categoria: Sport // Autor:  Mădălina Sorokovsky
01 Aug. 2021, 09:44 // Sport //  Mădălina Sorokovsky

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu s-a calificat în semifinalele categoriei de greutate 60 kg de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Asta după victoriile clare în fața vicecampionului european, turcul Kerem Kamal, scor 8-0 și Zholaman Sharshenbekov din Kîrghizstan, scor 9-0.

Potrivit informațiilor, în penultimul act, Victor îl va întâlni pe cubanezul Luis Alberto Orta Sanchez. Meciul va avea loc astăzi de la ora 12:15.

În urma primelor meciuri din cadrul competițiilor la luptele greco-romane, președintele Federației Internaționale de Lupte, Nenad Lalovic, a susținut o conferință de presă. La întrebarea ce luptător i-a plăcut până acum, Lalovic a răspuns: „M-a impresionat luptătorul moldovean Victor Ciobanu. A avut niște procedee tehnice pe care nu le-am văzut până acum la alți luptători”, a declarat președintele UWW, potrivit olympic.md.

După o pauză de 25 de ani, Moldova ar putea avea din nou medalie la Jocurile Olimpice în proba de lupte greco-romane. La Atlanta, pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat Serghei Mureico.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate