Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO Ceban o „atinge” din nou pe Veronica Micle! Primăria a fost dată în judecată, mai anunță edilul

21 Iun. 2021, 13:30
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Iun. 2021, 13:30 // Politica //  Tatiana Rusnac

Scandalul iscat în jurul sculpturei urbane a poetei române, Veronica Micle, continuă. Primarul orașului, Ion Ceban anunță că autoritățile municipale au fost date în judecată, după ce au permis instalarea sculpturei în scuarul „Mihai Eminescu” din sectorul Centru al Capitalei.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Am fost dați în judecată, probabil sau cel puțin așa mi s-a zis. Îmi este foarte interesant cum va veni executorul judecătoresc să scoată banca Veronica Micle din scuar. E jenant. Am ajuns că nu trebuia instalată la o dată respectivă, că de ce stă picior peste picior, tot ce vreți”, a declarat Ceban.

Ceban susține că Primăria ar putea reabilita mai multe monnumente din oraș având resurse financiare, însă nu au voie.

„Avem zeci de monumente în paragină, zeci de monumente pe teritoriul municipiului Chișinău de care nimeni nu-și bate capul, iar noi nu avem această posibilitatea de a interveni pentru a le repara. Nu sunt la balanța noastră, ca și stadionul republican or circul. Un simplu exemplu, Arcul de Triumf care se demolează, nimeni nu are habar de grijă”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că amplasarea sculpturii „Veronica Micle” în scuarul Mihai Eminescu din Capitală, instalată joi, a trezit mai multe discuții în contradictoriu între Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Culturii, dar și opinia publică.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii, menționând că acțiunea a fost întreprinsă cu încălcarea normelor legale.

Veaceslav Jiglițchi, care este și autorul respinge toate acuzațiile și precizează că are o conlucrare dificilă cu Ministerul Culturii.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 14:44 // Actualitate //  Realitatea.md

Pe la amiază, atunci când de regulă majoritatea luăm prânzul, se pare că și unii deputați erau cam înfometați și au început să părăsească sala plenului în plină ședință, înainte ca președintele Parlamentului, Igor Grosu, să anunțe pauză. Printre aceștia, se număra și deputatul comunist Vladimir Voronin. „Cuiva îi foame… Eu vă dau voie să mergeți să mâncați”, a spus Grosu, după care de el s-a apropiat liderul PCRM.

Cei doi și-au dat pumnii în semn de acord că s-au înțeles cu privire la ceva. Inițial, nu era clar ce i-a șoptit Vladimir Voronin la ureche lui Igor Grosu, la tribuna din sala plenului fiind deputatul PAS Radu Marian în așteptarea unei decizii din partea deputaților cu privire la un proiect.

Între timp și colegul său din formațiune Dan Perciun a luat cuvânt și a replicat către opoziție următoarele: „Cu cât mai repede o să confiscăm averile dobândite ilicit, chiar și a colegilor din sală, cu atât mai repede o să purcedem la majorarea pensiilor până la 5 mii de lei”.

Discursul acestuia și a lui Radu Marian a fost întrerupt de Igor Grosu care a ținut să divulge ce i-a spus Vladimir Voronin la ureche. Potrivit acestuia, deputatul comunist l-a rugat să-l țină la curent cu ce se va mai vota în sala plenului.

„Avem un angajament față de domnul președinte. A zis ca joia viitoare să-l informom cu ce s-a terminat. Haideți să avem o veste bună pentru domnul președinte”, a declarat ironic Igor Grosu.

RLIVE: Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova,
din 23 septembrie 2021

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române