Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3992%
 • USD
  18.0183
  0.0166%
 • RUB
  0.2353
  -1.955%
 • RON
  4.1602
  -0.4038%
 • UAH
  0.6392
  -1.5645%

VIDEO Chironda revine la originile de activist! Îl atacă pe Ceban și denunță o parcare ilegală pe șoseaua Hîncești

29 Oct. 2021, 16:52
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
29 Oct. 2021, 16:52 // Actualitate //  Valentina Buză

Fostul viceprimar al Capitalei Victor Chironda „atacă” în continuare „managerii eficienți” ai primarului Capitalei Ion Ceban. Mai mult, el declară că în perioada cât a fost în funcția de viceprimar a constatat un șir de ilegalități „adunate” de-a lungul anilor cu privirea la construcția parcărilor și a încercat să le împiedice.

Totodată, el declară că a fost emis și un aviz de coordonare a schiței de către INSP, Direcția Poliția de Patrulare – „cei care sunt direct responsabili de asigurarea siguranței traficului rutier. Asta e foarte grav”.

„În luna martie a anului trecut, fiind în funcția de Viceprimar responsabil de mobilitate urbană, am constat că de-a lungul anilor, Direcția Arhitectură și Direcția Transport a Primăriei Chișinău a coordonat și avizat foarte multe schițe/proiecte de amenajare a parcărilor din contul trotuarelor, în spic, cu acces de pe carosabil. Aceste parcări au devenit o gravă problemă pentru traficul din oraș. Parcările în spic cu acces de pe carosabil obstrucționează traficul, mai ales pe străzile cu statut de stradă de tranzit”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

De asemenea, Victor Chironda a menționat că după plecarea din funcție, funcționarii de la Direcția Transport au început a construi din nou parcări în locuri interzise.

„După plecarea mea din funcție însă, funcționarii de la Direcția Transport au revenit la practica lor anterioară de coordonare a parcărilor fără să țină cont de impactul acestora asupra traficului. Asta s-a întâmplat în cazul parcării de pe șos. Hâncești. Mai mult decât atât, Șeful interimar al Direcției face trimitere chiar la Dispoziția mea, chipurile parcarea respectivă e conformă dispoziției”.

În context, Chironda solicită ca Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova să se autosesizeze pe acest caz și să investigheze faptele funcționarilor respectivi”.

Realitatea.md amintește că zielele trecute Chironda l-a „luat în căruță” pe Ceban precum că strada Hîncești din Capitală a fost amenajată o parcare „din contul trotuarului cu acces direct de pe carosabil”.

De menționat că Victor Chironda fost demis din funcția de viceprimar al Capitalei în luna iulie, iar de atunci locul a rămas vacant.

La data de 25 octombrie curent primarul Capitalei Ion Ceban a propus în cadrul ședinței Biroului Permanent candidatura fostului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar al Capitalei, însă astăzi, 28 octombrie, în cadrul ședinței CMC, proiectul de decizie nu a fost aprobat de consilierii municipali.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:44 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în veșnicie a lui Andrei Mudrea, unul dintre cei mai talentați și mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova.

„A fost un om al curajului și al demnității. Un etern căutător al frumuseții, al luminii și al libertății în artă, dar și în viață. Un creator care a căutat întotdeauna să iasă din tiparele vremii și să se reinventeze, găsind formule inedite de exprimare. Am pierdut, în persoana sa, un artist valoros, dar și un cetățean implicat profund în viața țării și a societății”, se menționează în mesajul adresat de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a transmis sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor artiști, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală