Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

(VIDEO) De AZI, în regim de testare, în transportul public municipal putem achita cu cardul bancar

16 Mart. 2021, 10:57
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
16 Mart. 2021, 10:57 // Actualitate //  Realitatea.md

Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu MasterCard și Agroinbank, au lansat astăzi, primul proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal. Potrivit edilului capitalei, Ion Ceban, procesul de lucru în cadrul acestui proiect a început acum 7 luni și startează cu 110 unități de autobuze și troleibuze.

„Începem procesul de achitare electronică în cinci rute printre care trei de troleibuz și două de autobuz. Cele mai aglomerate rute de troleibuz 10, 22, 30 și de autobuz, doi și cinci. Astăzi, taxatorul este în interiorul mijlocului de transport pentru a deprinde procesul de achitare electronică. Acest lucru a fost posibil parteneriatului și acordului strategic cu doi foarte mari prestatori de servicii, MasterCard și banca care a fost selectă la nivel local. Urmează să avem un sondaj calitativ și cantitativ cu cifre, calculări. Sper ca locuitorii municipiului Chișinău la etapa pilot să se bucure de acest proiect”, a declarat Ion Ceban.

„Astăzi, achitarea fără numerar nu este doar o modă sau o tendință, este un răspuns la necesitățile utilizatorilor. Plata electronică este mai igienică decât achitarea cash și permite cetățenilor să aibă mai puțin contact, ceea ce este extrem de important în situația actuală. Vreau să mulțumesc partenerilor noștri, MAIB și primăria municipiului Chișinău pentru suport și sprijin în cadrul implementării acestui proiect”, a menționat  Irina Untilă, directorul oficiului MasterCard în Moldova.

Totodată, Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, a mai adăugat că proiectul nu a fost deloc ușor și a necesitat câteva luni de lucru.

„Dezvoltarea infrastructurii de plăţi este unul dintre obiectivele strategice ale Moldova Agroindbank, ca bancă fiind orientați să aducem comoditate și plus de rapiditate în viața clienților noștri. În 2021 intenționăm să avansăm în direcția digitalizării și să aducem serviciile și produsele noastre mai aproape de oameni.  Ne bucurăm că MAIB este prima bancă din Moldova care implementează plățile fără numerar în infrastructura de transport public, contribuind astfel la dezvoltarea și tehnologizarea capitalei, în contextul conceptului de smart city. Credem că implementarea tehnologiilor moderne din sectorul bancar în viața de zi de zi va contribui la simplificarea vieții cotidiene a oamenilor și la creșterea nivelului de confort”, a subliniat Aliona Stratan, Prim-vicepreședintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank.

Realitatea Live

Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
Workshop online organizat de IPRE „Bune Practici din Învățământul Superior din UE: Oportunități pentru Tinerii din Republica Moldova”
Dialogul online “Imunizare anti-COVID-19”
15 Mai 2021, 17:21
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 17:21 // Life //  Elena Putregai

Natalia Gordienko, care se află la Rotterdam, a postat noi imagini despre pregătirile de Eurovision. A participat la conferințe de presă, a oferit interviuri la diverse posturi străine de televiziune și a făcut repetiții. Aproape peste tot este însoțită de producătorul rus Filip Kirkorov. Cel din urmă are încredere că, sub drapelul Republicii Moldova, interpreta noastră va ocupa un loc bun la competiția internațională.

În video-ul postat de Natalia Gordienko pe pagina sa de Facebook, este prezentată sala în care au loc repetițiile și echipa. Sunt și câteva secvențe de la a doua repetiție generală înainte de Eurovision care, potrivit lui Filip Kirkorov, ar fi și ultima.

„Au fost puse toate observațiile tehnice la punct. Natașka este gata de luptă”, a declarat acesta.

Video-ul a fost montat în limba rusă.

Amintim că Semifinalele concursului Eurovision vor avea loc pe 18 şi 20 mai, iar finala – pe 22 mai. Natalia Gordienko va interpreta piesa „Sugar” în a doua semifinală, alături de reprezentanții Serbiei, Georgiei, Bulgariei și altor țări.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso