Președinta țării, Maia Sandu, cu o nouă provocare către moldoveni. De această dată, Sandu îndeamnă cetățenii din diasporă să se destăinuie, prin intermediul unor filmulețe video, cu cele mai frumoase amintiri pe care le au legate de sărbătorile de iarnă petrecute în Moldova.
Sandu s-a filmat în holul Președinției, lângă pomul de Crăciun, donat instituției prezidențiale de un cuplu de profesori din comuna Tohatin, suburbie a Capitalei.
„Dragi cetățeni din diasporă, ne-apropiem cu pași rapizi de sărbătorile de iarnă, pe care sunt sigură că le așteptați și le veți sărbători cu oamenii dragi alături. Împreună, veți vorbi despre sărbătorile de-acasă și veți depăna amintiri. Eu vă îndemn să faceți un scurt video, de 10-15 de secunde, în care să ne spuneți de ce vă este dor, atunci când vă amintiți de sărbătorile de iarnă de acasă. Expediați-l, până pe 20 decembrie, la adresa sarbatorileacasa@prm.md. Noi vom aduna toate poveștile într-o singură amintire. Cu toții avem un dor – haideți să povestim împreună despre el și să aducem Moldova mai aproape!”, spune Sandu.
Recent, președinta Maia Sandu a îndemnat primarii și tinerii din toată țara să decoreze, în localitățile lor, cel mai creativ și original Pom de Crăciun și să trimită imaginile cu bradul decorat la Președinție. Pentru cea mai inspirată echipă se va oferi un premiu.
VIDEO Președinta Maia Sandu lansează un concurs al celui mai original Pom de Crăciun. Vezi condiții de participare
Amintim că, la 11 decembrie, președinta țării, Maia Sandu, fiind ajutată de mai mulți copii a împodobit pomul de Crăciun în cadrul instituției prezidențiale. Șefa statului a anunțat că, toți cetățenii vor avea posibilitatea să admire bradul, având acces liber în Președinție.
RLIVE TV, în vizită la Președinție „să admire bradul”. Cum arată pomul de Crăciun împodobit de Maia Sandu și copii
Astfel, doritorii de a vedea această frumusețe, dar și de a face cunoștință cu interiorul Președinției o pot face în decurs pe o oră pe zi, mai exact de la ora 17:00 până la ora 18:00. Vizitatorii trebuie să aibă la ei un act de identitate pentru a fi legitimizați și nu în ultimul rând – masca de protecție.