Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

VIDEO Deputatul din partidul lui Putin cu zero venituri. Cândva a sugerat cetățenilor să mănânce mai puțin!

02 Aug. 2021, 14:02
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
02 Aug. 2021, 14:02 // În Lume //  Realitatea.md

Ilia Gaffner, deputatul „Rusiei Unite” din Ural, formațiune afiliat președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat zero venituri pentru anul 2020. Presa locală scrie că el a devenit cunoscut după ce le-a sugerat cetățenilor ruși să mănânce mai puțin. Declarația sa de avere a fost publicată pe site-ul Parlamentului regional.

În declarație scrie că deputatul are un apartament de 66,6 metri pătrați. În plus, pe numele a doi copii minori ai săi, sunt înregistrate încă două apartamente cu o suprafață de 201,7 și, respectiv, 80 de metri pătrați.

Cu un an mai devreme, în același document, erau indicați trei copii minori. Pe unul dintre ei, era înregistrat un alt apartament de 239,2 metri pătrați. Mai mult, atunci, deputatul a declarat un venit de 4 copeici.

Ilia Gaffner a devenit faimos pe internet pentru declarația de presă din 2015, când a inspectat prețurile la alimente într-unul dintre centrele comerciale din Ekaterinburg, apoi a sugerat că rușii trebuie „să mănânce mai puțin” în timpul crizei. Aceste cuvinte au devenit repede motiv pentru meme-uri.

În 2016, Curtea de Arbitraj din Regiunea Sverdlovsk a declarat falimentul lui Gaffner la procesul Rosselkhozbank. Datoria sa se ridica la 160 de milioane de ruble. În 2019, instanța a confirmat sfârșitul falimentului politicianului.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 05:29
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
24 Sept. 2021, 05:29 // În Lume //  Cristina Vlah

Liderul guvernării separatiste din regiunea Catalană a Spaniei, Carles Puigdemont, a fost reținut de către poliția italiană din Sardinia, informează Realitatea.md cu referire la agenția Reuters.

Potrivit sursei, Puigdemont venise din Bruxelles spre Alghero, la o expoziție internațională, ca să se întâlnească cu liderul regional al Sardiniei precum și cu ombudsmanul regiunii.

„Când a ajuns la Aeroportul din Alghero, a fost oprit de către poliția de frontieră a Italiei. Urmează să fie adus în fața magistraților Curții de Apel din Sasser, care sunt abilitați dă decidă dacă îl vor elibera sau îl vor extrăda”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al liderului Catalan.

Postul de radio din Spania, „Cadena Ser” a anunțat despre această știre, făcând trimitere la enunțul avocatului Gonzalo Boye. Acesta a confirmat reținerea lui Carles Puigdemont într-un tweet.

Spania l-a acuzat pe liderul Catalan de secessionism, după ce în 2017 a fost organizat un Referendum cu privire la independența Cataloniei față de Spania, fapt criticat dur de autoritățile din Madrid. Acel referendum a fost declarat ilegal de către instanțele judecătorești din Spania.

În martie, Parlamentul European l-a lipsit pe Puidgemont de imunitatea parlamentară, de care se bucura odată de devenise membru în 2019. Ulterior, Puidgemont a trăit într-un auto-exil, fiind stabilit în Belgia.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române