Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

(VIDEO) Dodon, despre Ceaus: Cei care fug de justiția din țara lor, nu au ce căuta adăpost politic în Moldova

09 Apr. 2021, 11:44
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
09 Apr. 2021, 11:44 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a explicat de ce nu i-a acordat azil politic ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, care a fost sechestrat la sfârșitul săptămânii trecute. Dodon susține că nu este adeptul acordării azilului politic persoanelor care fug de justiție.

„Pe parcursul mandatului meu de președinte al Republicii Moldova, au fost câteva încercări și cereri ca eu să acord azil politic. Nu am acordat azil politic nimănui, nici lui Ceaus, nici lui Rizea, deputat din România. Consider că cei care fug de justiția din țara lor, nu au ce căuta adăpost politic în Republica Moldova. Au încălcat legea, lasă să răspundă în fața legii în țara de unde sunt”, afirmă Dodon.

Cu toate acestea, fostul președinte a menționat că procedura de deportare trebuie să fie una legală.

„Este foarte stranie această situație, dar cred că în următoarele 2-3 săptămâni vom afla foarte multe lucruri care ne vor uimi. Pentru că din ceea ce am văzut eu, din diferite investigații jurnalistice, sunt implicate serviciile secrete speciale din Ucraina. Astfel, aceste servicii puteau să colaboreze doar cu serviciile secrete din Republica Moldova”, afirmă liderul socialiștilor.

„Vă sugerez, foști colegi din PAS, aruncați mingea în ograda Președinției, sau alături la SIS, iar acolo veți găsi ce vă trebuie. Aștept cu nerăbdare să văd ce va spune comisia de investigații care va fi creată, pentru a preciza dacă a fost implicată în această activitate SIS-ul din Republica Moldova și de ce Maia Sandu încă nu a venit cu o poziție clară”.

Totodată, Igor Dodon, face aluzii asupra faptului că în funcție de președinte, acesta ar fi acționat altfel.

„Eu să fi fost președinte, invitam Ambasadorul Ucrainei chiar în aceeași zi, pentru a întreba cum au fost implicate autoturisme și angajați ai Ambasadei Ucrainei”, susține Dodon.

Potrivit celor menționate, după ce vor fi confirmate unele implicări, trebuie să urmeze și acțiuni. În cazul în care se va demonstra că a fost implicată instituția prezidențială, atunci se vor lua atitudinile corespunzătoare.

„Ce înseamnă asta, merge omul în amiaza mare pe străzile Chișinăului, i se pune un sac pe cap și îl aruncă îl portbagajul mașinii și îl scot ilegal din țară. Nu s-au întâmplat demult așa lucruri în Republica Moldova, dar acum se întâmplă în timpul mandatului Maiei Sandu”, conchide Igor Dodon referitor la acest subiect.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 20:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 20:45 // Uncategorized //  Elena Putregai

„Nu a fost uşoară această decizie. Mai devreme sau mai târziu trebuia să arăt şi eu un gest că noi contribuim la întinerirea echipei. Eu singur am venit în felul acesta, mie mi-a cedat locul domnul Popşoi pe lista Partidului Democrat Agrar cândva şi eu practic am repetat acest pas”. Explicația a fost oferită de președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov. Cu o declarație de presă a venit și liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Am demonstrat că facem ALTFEL de politică, am făcut şi o ALTFEL de listă pentru alegeri. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus şi care a înregistrat rezultate, dar și preşedinţi de raioane, echipele noastre din teritoriu, care au implementat reformele și proiectele elaborate de Guvernul nostru. Lista se bazează pe meritocrație și profesionalism. Dl Diacov s-a retras și a cedat locul său colegilor din teritoriu – o dovadă în plus că asta e o ALTFEL de listă și #altfeldepolitica”, a adăugat Pavel Filip.


Realitatea.md amintește că Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai Republicii Moldova, nu va mai candida pentru un nou fotoliu în Parlament în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Acesta și-a început activitatea de parlamentar în 1994, ceea ce înseamnă că are aproape 25 de ani de experiență în politica Republicii Moldova.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso