Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

VIDEO Emoții la Jocurile Olimpice! O sportivă a țipat când s-a întors. A fost cerută în căsătorie de antrenorul ei!

28 Iul. 2021, 08:51
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
28 Iul. 2021, 08:51 // Sport //  Realitatea.md

Învinsă în primul tur al probei de sabie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Japonia, scrimera argentiniană Maria Belen Perez Maurice a fost cerut „în direct” de soție de către antrenorul ei, Lucas Guillermo Saucedo.

Perez Maurice, poreclită „Flaca”, se afla la mijlocul unui interviu de după meciul pierdut cu 12-15 în fața sportivei maghiare Anna Marton, când Lucas Guillermo Saucedo a apărut cu o pancartă în spatele elevei sale.

„Flaca, vrei să te căsătorești cu mine?”, era mesajul de pe pancartă, în timp ce antrenorul îi „sufla” în ceafă elevei sale: „Spune-mi da! Multă lume se uită la noi”.

Vizibil emoționată, Perez Maurice a țipat în momentul în care s-a întors și a văzut mesajul, apoi a acceptat prompt cererea în căsătorie a partenerului său, care a îngenuncheat.

Cei doi s-au îmbrățișat și sărutat, apoi sportiva a continuat interviul.

„Suntem foarte fericiți. Suntem parteneri foarte buni. Desigur, avem unele dispute, dar ne bucurăm unul de celălalt. Ne iubim atât de mult și vrem să ne petrecem viața împreună”, a spus Perez Maurice.

Formează un cuplu de foarte mult timp, iar antrenorul a încercat să își mai ceară eleva în căsătorie și în anul 2010, la scurt timp după încheierea Campionatelor Mondiale de la Paris, în afara camerelor de filmat de această dată, însă solicitarea nu s-a materealizat și cu o nuntă.

Cea mai importantă performanță din cariera sabrerei din Argentina care a împlinit 36 de ani o reprezintă aurul de la Jocurile Panamericane, din anul 2014.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române