Pe imaginile publicate de portalul sârb se vede cum băiatul este înconjurat de agenți de poliție și pus la pământ, fără să opună rezistență, după care este dezarmat.

Șeful departamentului de poliție al orașului Belgrad, Veselin Milić, a declarat miercuri seara că Kosta Kecmanović și-a omorât colegii pentru că era exclus din societate.

„Nu am putut afla motivul atunci (dimineața, n.red.), pentru că este vorba despre un copil. Ceea ce am aflat a fost că a fost ignorat. A fost ignorat și ostracizat de societate. […] Într-un interogatoriu în prezența reprezentanților Centrului de Asistență Socială, băiatul a declarat că de-a lungul vieții sale sociale a fost exclus de la discuții și joacă, în vacanță sau excursie, și că acest lucru l-a determinat să facă asta”, a adăugat Milić.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Potrivit ofițerului, elevul a sunat după atacul armat la poliție și a anunțat crimele, spunând că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”. Kecmanović a confirmat că a făcut el însuși cocktailurile Molotov, cu intenția de a construi un zid de apărare în jurul școlii.

„Avea și patru cocktail-uri Molotov și două pistoale. Potrivit declarației sale, nu a avut nicio intenție sau dorință să dea foc vreunui copil cu acele cocktail-uri Molotov, ci, după cum a spus el, a vrut să construiască un zid de apărare la intrarea în școală, pentru ca poliția să nu poată veni și oferi ajutor”, a detaliat ofițerul.

Kosta Kecmanović, care a ucis opt elevi, un paznic și a rănit încă șapte elevi și un profesor de istorie de la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, a planificat teribila crimă cu o lună înainte.

Milić a dezvăluit că băiatul a declarat la primul interogatoriu că a așteptat această zi, că era cea mai convenabilă pentru el, pentru că „sunt copii care merg la școală peste drum și unde poate termina totul într-o zi”. Asupra lui au fost găsite două bilete scrise de mână, pe care a notat pe cine și cum plănuia să ucidă.