MC Guță, omul care l-a inspirat pe regizorul Ivan Naniev pentru filmul „Prințul din Bubuieci”, a reapărut pe ecrane, la solicitarea lui Traian Stoianov de la Realitatea, căruia i s-a destăinuit despre unde se află și cum îi mai merge, după ce a fost destul de popular la noi. Artistul s-a stabilit de aproape 2 ani la Paris, Franța, și a mărturisit că a trecut printr-o perioadă grea, fiind acuzat de trafic uman și plasat în arest la domiciliu. Decizia de a pleca din Moldova a venit și pe fondul problemelor de sănătate ale tatălui său, pe care nu l-a mai văzut timp de peste 20 de ani.
„Personajul meu este om de distracție, om care cântă, dansează, face veselie, face oamenii să zâmbească, să se simtă bine. A fost foarte greu, cu arest la domiciliu, acuzat de trafic uman. M-am simțit jignit știind că eu nu mă ocup cu așa ceva. Am decis să plec. Ce m-a impus să plec? A fost starea de sănătate a tatălui meu. Când am plecat în decembrie din Moldova, în iulie tata decedase. Mai mult de 20 de ani nu l-am văzut. Încerc să-mi revin”, a povestit MC Guță.
„Când am venit la Paris, nu s-a schimbat ceva în interior, pentru că m-am înconjurat și aici de moldoveni. Cu familia mea am chiar probleme, îmi spune că m-am schimbat. Le-am dat să guste „pelmeni” și au spus că nu sunt gustoase. Viața mea e ca în banc: mă simt bine ca moldovean, mă simt străin ca kongolez. După ce am trăit 20 de ani în Moldova, mă simt moldovean. Cunosc orașul foarte bine, mai bine decât un taximetrist. La nord, la sud am fost. Aproape toată Moldova am înconjurat-o, când cântam pe la nunți, cumetrii, hramuri. Aici mă simt străin”, a recunoscut el.
Deși s-a retras temporar din muzică și lucrează într-o companie franceză, nu renunță la pasiunea sa: „Le cânt francezilor, le place, dar nu mă înțeleg. Ei înțeleg doar: „Vrei să pleci, dar nu mă, nu mă iei”.
Despre filmul inspirat din viața sa, MC Guță dezvăluie că are elemente reale. „Am privit trailerul filmului. Am trăit la Bubuieci. Este ceva din istoria mea, poate nu toată, că în istoria mea sunt mai multe bancuri. Este soacră, sunt copii, tristețe, luptă, înșelat. Asta a fost. Pacăt că nu am fost chiar actor”, a spus el cu umor.
În ciuda tuturor obstacolelor, nu exclude o revenire în Moldova, dar nu în viitorul apropiat.
„Prințul din Bubuieci” promite să cucerească inimile publicului din Moldova și nu numai. Apare în cinematografe din 14 februarie 2025, marcând o lansare specială de Ziua Îndrăgostiților. Biletele sunt deja în vânzare la Cineplex sau cine dorește poate să-și încerce norocul într-un concurs lansat de Cancan Moldova.
Filmul îi aduce pe marele ecran pe Valentin Fiodorov, Irina Țaruș, Ciprian Răcilă, Angela Ciobanu, Alexandr Șișkin, Anastasia Colomeiciuc, Traian Stoianov și Valera Leovskii, sub regia lui Ivan Naniev. Urmărește povestea lui Kofi Kompaore, un prinț african care ajunge în Moldova și se confruntă cu un sistem corupt și prejudecăți puternice. Explorează teme universale, precum toleranța, iubirea, corupția și lupta pentru dreptate, oferind și momente subtile de umor care fac povestea accesibilă unui public larg.
Pentru cinefilii din nordul țării, va fi ecranizat pe 22 și 23 februarie 2025, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.
„Prințul din Bubuieci” este o producție comună a Shepherd Company, Realitatea Film și Butnaru Film, sprijinită financiar de Content Fund, o organizație europeană care susține proiectele de impact cultural. A câștigat premiul pentru cel mai bun pitch la festivalul Heart of Europe, desfășurat la Varșovia în septembrie 2024 și a fost prezentat la NEM Zagreb, un eveniment de referință în industria TV și de film din Europa Centrală și de Est.