Curs valutar
 • EUR
  20.5231
  0.1384%
 • USD
  18.8234
  -0.2152%
 • RUB
  0.2723
  -0.0734%
 • RON
  4.2070
  0.618%
 • UAH
  0.5098
  -0.2354%

VIDEO Gingășie! O pisică „a provocat” un agent de securitate să se joace cu ea de-a prinselea

23 Aug. 2021, 17:57
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
23 Aug. 2021, 17:57 // Life //  Realitatea.md

Prietenia poate exista nu doar între cel puțin doi oameni, ci chiar și-ntre un om și un animal. Un agent de securitate a demonstrat acest lucru, după ce a fost „provocat” de o pisică să „se joace cu ea” de-a prinselea.

Mai exact, un agent de securitate din Filipine, aflându-se în misiune de serviciu, încercând să prindă o pisică, care se plimba în jurul unei tribune a ajuns până la bun sfârșit să se joace cu ea de-a prinselea.

Ce-i doi se roteau în jurul tribunei, pisica opunând „rezistență”, dar totodată îl provoca pe agentul de securitate să se joace cu ea.

Bărbatul repede și-a intrat în rol repede și s-a jucat cu pisica.

 

 

Realitatea Live

27 Ian. 2023, 10:14
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
27 Ian. 2023, 10:14 // Politica //  Realitatea.md

„Această rezoluție oferă un fundament solid pentru a începe demersurile de a trece la etapa de post-monitorizare în viitorul apropiat”. Declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, după participarea la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Menționăm că aseară, la Palatul Europei din Strasbourg, a adoptată Rezoluția privind onorarea obligațiunilor și angajamentelor Republicii Moldova în cadrul procesului de monitorizare. Documentul a fost votat în unanimitate și fără amendamente de către deputații prezenți la reuniune.

În luările lor de cuvânt, deputați din diferite state au exprimat aprecierea pentru eforturile autorităților Republicii Moldova de transformare democratică a țării, de consolidare a drepturilor omului, de reformare a sectorului justiției, de combatere a corupției și de deoligarhizare, precum și determinarea fermă de a urma calea europeană. Au fost adresate cuvinte de recunoștință pentru contribuția extraordinară la susținerea refugiaților din Ucraina. Moldova a fost apreciată ca o țară mică cu inimă europeană mare, anunță responsabilii de la Parlament.

Popșoi susține că rezoluția adoptată reprezintă cea mai pozitivă și încurajatoare rezoluție din cei 27 de ani de când Moldova a devenit membră a Consiliului Europei.

„Această rezoluție oferă un fundament solid pentru a începe demersurile de a trece la etapa de post-monitorizare în viitorul apropiat. Progresul Republicii Moldova în domeniul reformelor, în pofida tuturor dificultăților, este apreciat de comunitatea Europeană. Moldova reușește!”, a comentat Mihail Popșoi.

Deputatul Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, a subliniat că majoritatea parlamentară stabilă a creat condițiile necesare pentru ca Republica Moldova să-și urmeze calea reformelor în mod hotărâtor. Acest obiectiv este realizat, în pofida dificultăților legate de războiul Rusiei în Ucraina, inclusiv criza energetică.

„Vedem în Europa viitorul nostru, prosperarea noastră și libertatea noastră”, a menționat Ion Groza.

Raportul privind onorarea obligațiilor şi angajamentelor din partea Republicii Moldova în calitate de țară membră a Consiliului Europei a fost elaborat de coraportorii Pierre-Alain Fridez, Elveția, și Inese Lībiņa-Egnere, Letonia, în cadrul Comitetului pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor statelor membre ale Consiliului Europei (Comitetul de monitorizare).

Acest document comprehensiv conține atât evaluări, cât și recomandări. Printre principalele concluzii se arată că, în ciuda circumstanțelor dificile, țara a continuat să își implementeze programul ambițios de reforme în cooperare cu Consiliul Europei. Totodată, este menționată importanță acordării asistenței financiare ca Republica Moldova să urmeze în continuare în mod clar implementarea satisfăcătoare a reformelor.

Sesiunea de iarnă a APCE s-a desfășurat în perioada 23-27 ianuarie 2023. Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova au făcut parte deputații Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului și Natalia Davidovici.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală