Precizăm că un elicopter, înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova, s-a prăbușit în Marea Egee. La bordul aeronavei se aflau și cetățeni ai Republicii Moldova.

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena se află în contact permanent cu autoritățile elene și se verifică informația privind apartenența la cetățenia țării noastre a doi membri ai echipajului.

„În legătură cu informația apărută în presa străină referitoare la un elicopter prăbușit în timpul participării la stingerea incendiului în apropierea insulei Samos cu 4 membri ai echipajului la board, inclusiv cetățeni moldoveni, comunicăm că MAEIE, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena se află în contact permanent cu autoritățile elene (Ministerul protecției civile și Garda de coastă) și se verifică informația privind apartenența la cetățenia țării noastre a doi membri ai echipajului.La moment, este confirmată salvarea pilotului aeronavei, cetățean român, precum și a unui cetățean moldovean, căruia i-a fost acord primul ajutor. Cel de-al treilea membru al echipajului a fost găsit, dar identitatea persoanei nu a fost confirmată. Autoritățile elene continuă operațiunea de căutare a celui de-al patrulea membru al echipajului”, se arată într-un comunicat emis de MAEIE.

La moment, este confirmată salvarea pilotului aeronavei, cetățean român, precum și a unui cetățean moldovean, căruia i-a fost acord primul ajutor. Cel de-al treilea membru al echipajului a fost găsit, dar identitatea persoanei nu a fost confirmată.

Autoritățile elene continuă operațiunea de căutare a celui de-al patrulea membru al echipajului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!