Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

VIDEO Importul de gaze naturale la un preț accesibil! Acest subiect a fost discutat de Maia Sandu cu Ilham Aliyev

31 Mai 2023, 20:49
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Realitatea.md
31 Mai 2023, 20:49 // Alegeri //  Realitatea.md

Președintele țării, Maia Sandu, a început întrevederile bilaterale cu liderii europeni, care au ajuns, azi, la Chișinău.

În această seară, Maia Sandu a discutat cu Președintele Confederației Elvețiene, Alain Berset.

Moldova are o cooperare excelentă cu Elveția și ne dorim să valorificăm noile oportunități în cooperarea comercială odată ce țara noastră va semna Acordul privind zona europeană de liber schimb EFTA la 27 iunie, curent. Partenerii elvețieni, prin diferite programe, contribuie de ani buni la transformarea Republicii Moldova. Cu sprijinul lor ne modernizăm localitățile, infrastructura și ne îmbunătățim serviciile în educație și sănătate”, a spus Maia Sandu.

Ulterior, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev și a discutat despre importul de gaze la un preț accesibil.

 În ultimul an, Republica Moldova a intensificat cooperarea cu Azerbaidjan în sectoarele energetic, agricol și economic. Una dintre prioritățile noastre este consolidarea securității energetice. Mizăm pe un parteneriat strategic cu Azerbaidjan în sectorul energetic, în special, pe importul de gaze naturale la un preț accesibil”, a spus Sandu.

Realitatea Live

28 Sept. 2023, 20:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
28 Sept. 2023, 20:30 // Actualitate //  Realitatea.md

Peste 70% din cetățeni consideră că în știrile presei moldovenești există fenomenul propagandei. Cel puțin asta arată datele unui sondaj IMAS, realizat la comanda Grupului de presă REALITATEA. Potrivit rezultatelor, 85 la sută dintre respondenți consideră că fenomenul propagandei este prezent în ştirile difuzate de instituţiile mass-media ce provin din Republica Moldova, în timp ce doar 10% afirmă contrariul.

Cercetarea mai relevă faptul că 83% din moldoveni consideră că televiziunile din Moldova sunt influențate de anumite partide sau politicieni.

 

Cercetarea mai relevă, în același timp, că 68% din cei chestionați sunt de părerea că „fenomenul propagandei este prezent în ştirile difuzate de instituţiile mass-media ce provin din țările Uniunii Europene”. Urmează SUA și Rusia.

 

 

Cea mai multă propagandă se face la TV, o spun cei mai mulți moldoveni, peste 50 la sută dintre respondenți. Mai puțină propagandă văd moldovenii la radio (1%), canale de Telegram (1%) și ziare (2%).

În schimb, siteurile de internet abundă în propagandă, sunt convinși cetățenii,  25 la sută. Cu propaganda din media trebuie să lupte autoritățile care, potrivit opiniei oamenilor (vezi tabelul de mai jos), o dau în bară.

 

 

Crearea unui conținut media de alternativă! Asta este soluția pe care o propun moldovenii (67 la sută) pentru a combate propaganda rusă.

Alte 22% dintre respondenți au spus că trebuie interzise și chiar închise canalele rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Sondajul a fost realizat în baza unui eșantion de 822 de respondenți din 72 de localități din Republica Moldova, excluzând regiunea transnistreană. Eroarea maximă de eșantionare este de 3,4%. Perioada de culegere a datelor a fost în perioada 2 septembrie – 24 septembrie 2023.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală