Procurorul general interimar, Dumitru Robu, scoate la iveală lucruri necunoscute până în prezent despre presiunile care se fac asupra sa de când a fost numit temporar în funcție. Robu a dezvăluit că a fost șantajat de persoane interpuse, care ar fi fost puse la cale de către membrii Partidului Șor și chiar a liderului acestuia, care este fugar – Ilan Șor. Dezvăluirile au fost făcute de la tribuna centrală a Parlamentului de către Robu, după ce a prezentat argumentele solicitării ridicării imunității parlamentare pentru deputatul PSRM Radu Mudreac.
Totul a pornit de la o întrebare a deputatei PCRM din cadrul BCS, Diana Caraman, care i-a replicat procurorului general interimar despre imaginile video, apărute în spațiul public, anul trecut, unde primește o sumă de bani.
Drept replică, Robu a spus că, imaginile video apărute în presă nu a fost nimic altceva decât „retrăirile unui fugar din Partidul „Șor”, făcând trimitere la Ilan Șor.
„Eu am fost persoana care a sesizat CSP. Ceea ce a apărut atunci în presă nu este altceva decât retrăirea marilor fugari care au înțeles că atragerea lor la răspundere este inevitabilă, iar cum au apărut înregistrările date, provocările, adresați întrebarea Partidului Șor. Inclusiv poate o să vă răspundă cum au încercat prin intermediari de a mă șantaja. Întrebările date, la fel, adresați-le Partidului Șor”, i-a răspuns Robu lui Caraman.
Robu a declarat „sus și tare” că „aceste înregistrări video nu au nimic cu activitatea mea de procuror și nu sunt acte de corupție”.
Marina Tauber s-a văzut nevoită să intervină în discuție și i-a cerut procurorului general interimar să nu mai numească numele lui Ilan Șor și chiar și-a permis să-l amenințe pe acesta, fapt pentru care președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a văzut nevoit să intervină și să-i interzică deputatei, dar și celorlalți parlamentari să vină cu atacuri și amenințări în Legislativ.
Amintim că, anul trecut, în spațiul public au apărut imagini video în spațiul public cu procurorul general interimar cum primește o sumă de bani în valută într-o casă. Atunci, Robu a spus că banii erau oferiți acestuia în urma vânzării unui bun a unei rude, care se afla peste hotare și l-a rugat să se ocupe de tranzacție. Cazul ar fi avut loc mulți ani în urmă, a mai precizat Robu. Ulterior, CSP l-a desemnat pe procurorul Ina Frunza-Bargan, în luna ianuarie curent să examineze acțiunile pretins ilegale ale procurorului general interimar.
Procurorul desemnat, în urma investigațiilor a dispus renunțarea la pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat. Motivul a fost lipsa probelor administrate ce ar confirma ilegalitatea admisă de Robu.