Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

VIDEO Încă 100 de autobuze vor fi cumpărate de municipalitate! Cine este compania care a câștigat licitația?

29 Iun. 2021, 17:31
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
29 Iun. 2021, 17:31 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Noutățile bune nu contenesc să apară! Edilul Capitalei, Ion Ceban anunță că municipalitatea urmează să achiziționeze alte 100 de autobuze noi pentru Chișinău, iar contractul va fi semnat, joi.

Despre asta, Ceban a vorbit în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

„Au fost finalizate toate procedurile legale de către grupul de lucru care a muncit în acest sens, inclusiv consilieri municipali. Câștigătorul desemnat este compania ISUZU”, a declarat Ceban.

Totodată, Ceban spune că cele șapte autobuze din lotul de 58 de unităţi de transport, care au ajuns deja la Chişinău – nu fac parte din lotul de cele 100 de autobuze.

„Sunt două partide diferite. Cele 58 de autobuze vor fi distribuite imediat în suburbiile Capitalei. În total până la sfârşitul anului la Chişinău vom avea minimum 158 de autobuze. Urmează să fie angajați suplimentar şoferi la Parcul Urban de Autobuze. Chişinăul are nevoie de transport public de calitate, iar până la finele mandatului mi-am propus ca împreună cu echipa să modernizăm PUA şi RTEC, astfel ca autobuzele şi troleibuzele care vor circula pe străzile capitalei să corespundă tuturor standardelor”, a conchis primarul.

Amintim că, ieri, la Chișinău au ajuns primele șapte autobuze dintr-un total de 58 de unități procurate de muncipalitate.

Potrivit primarului Ion Ceban, celelalte urmează să ajungă până în toamna acestui an. De menționat că mijloacele de transport public achiziționate de autoritățile de la Chișinău sunt la mâna a doua.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală