Curs valutar
 • EUR
  21.2647
  -0.174%
 • USD
  18.0769
  0.0725%
 • RUB
  0.2457
  0.407%
 • RON
  4.3206
  -0.1366%
 • UAH
  0.6685
  0.5834%

VIDEO Încă un partid politic și-a exprimat viziunea față de activitatea MAI, după rezultatele scrutinului parlamentar

16 Iun. 2021, 12:46
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
16 Iun. 2021, 12:46 // Politica //  Petru Beregoi

Candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la lagerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, Alexandru Jizdan, fost ministru al Afacerilor Interne, a prezentat astăzi viziunea PDM privind dezvoltarea domeniului afacerilor interne și securității naționale, inclusă în planul de țară a formațiunii „Moldova altfel”.

Alexandru Jizdan a menționat că din guvernare în guvernare, de la un scrutin la altul, prea multe experimente au fost făcute asupra angajaților MAI, fapt pentru care acum PDM vine cu o nouă abordare benefică pentru angajații Ministerului de Interne.

„În perioada guvernării PDM, am fost numit ministru și am deținut această funcție 3 ani și jumătate. Nu-mi era străin domeniul. MAI a fost casa unde am crescut. Am avut noroc de oameni profesioniști implicați și dedicați meseriei”, a spus Secretarul general al PDM.

De asemenea, el a precizat că pentru toate categoriile de angajați ai MAI trebuie dezvoltate și implementate mai multe proiecte și programe, care sunt incluse în Planul de țară „Moldova altfel”.

„Angajații MAI trebuie protejați și respectați pentru a rămâne în sistem. Este nevoie de o analiză permanentă a factorilor de risc și implicarea conducerii MAI la eliminarea acestora. Salarii și spațiu locativ pentru angajați. Promovarea proiectelor care vor spori atractivitatea funcției în cadrul MAI, mai ales pentru începători. Absolvenții să beneficieze de condiții și salarii decente. Vom identifica soluții pentru majorarea salariilor începătorilor până la 10 mii de lei și vom continua proiectul de construcție a spațiilor locative”, a declarat dl Jizdan.

Jizdan și-a exprimat încrederea că echipa PDM va continua realizarea proiectelor importante pentru țară și cetățeni.

„Pentru ca aceste lucruri să se producă avem nevoie de susținerea oamenilor și de încrederea lor, iar împreună vom reuși să transformăm promisiunile în realizări”, a conchis Alexandru Jizdan.

Amintim că, săptămâna trecută și Partidul Acasă Construim Europa a abordat subiectul privind activitatea Ministerului de Interne de după scrutinului parlamentar. Astfel, PACE a și-a propus și un candidat propriu pentru funcția de ministru de Interne.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 06:30
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Realitatea.md
26 Iul. 2021, 06:30 // Alegeri //  Realitatea.md

FOTO/VIDEO Militarii „au luat cu asalt” Parlamentul. Forfotă mare și pregătiri în toi

Ședința de constituire a noului Parlament are loc luni, 26 iulie curent, la ora 10:00. Acum două zile, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret în acest sens, după ce Curtea Constituțională a confirmat legalitatea alegerilor din 11 iulie 2021 și a validat mandatele deputaților. Va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat – socialistul Eduard Smirnov de 81 de ani. Totul va fi transmis în direct de către colegii din cadrul grupului de presă „REALITATEA” – Rlive.md (TV). 

Președintele primei ședințe, adică Eduard Smirnov, va oferi cuvânt președintelui Curții Constituționale, în persoana Domnicăi Manole, pentru prezentarea raportului privind rezultatele alegerii Parlamentului și validarea mandatelor deputaților aleși. După constituirea legală a Parlamentului, se alege președintele legislativului, vicepreședinții și se formează Biroul permanent.

Pentru efectuarea alegerii președintelui Parlamentului, legislativul, la propunerea fracțiunilor parlamentare, instituie o comisie. Președintele Parlamentului se alege pe durata mandatului legislativului, prin vot secret.

Vicepreședinții se aleg la propunerea președintelui Parlamentului, după consultarea fracțiunilor parlamentare, prin vot deschis, cu votul majorității deputaților aleși.

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al acestuia și se formează, ținându-se seama de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, șeful legislativului și vicepreședinții.

Președinții, vicepreședinții, secretarii, membrii și membrii supleanți ai comisiilor permanente se aleg de Parlament cu votul majorității deputaților aleși. Componența nominală a comisiilor permanente se stabilește ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

Ședința de constituire va putea fi urmărită în direct la ora 10:00 pe RLIVE.MD sau la RLIVE TV.

În noul Parlament au acces trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate și Partidul politic Șor – 6 mandate.

DOC LISTA celor 101 de deputați cu mandate validate și numărul candidaților supleanți ai PAS, BECS și Partidul Șor

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid