Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

VIDEO INCREDIBIL! Un bărbat își trasează, anual, trecere de pietoni în fața magazinului

08 Apr. 2023, 11:20
 // Categoria: În Lume // Autor:  Valentina Buză
08 Apr. 2023, 11:20 // În Lume //  Valentina Buză

Imaginile par desprinse dintr-un film de comedie, însă sunt cât se poate de reale. Este vorba despre un bărbat ce deține un magazin în Costinești, România, dar care ar fi și pescar, și care și-a făcut un obicei din a-și desena propria trecere pentru pietoni în fața punctului comercial. În mod normal și legal, respectiva trecere pentru pietoni nu ar avea ce să caute acolo.

Așa cum se poate observa în clipul video, bărbatul în cauză era decis, încă de la orele dimineții, să retușeze trecerea pentru pietoni din fața magazinului său, cel mai probabil amenajată, în trecut, tot de el. Oamenii din zonă susțin că acolo nu e prevăzută, în mod legal, o trecere pentru pietoni, însă, de câțiva ani, există, totuși, una. Fix în intersecție, trasată în stil mai amator.

Potrivit imaginilor, în vara anului 2022, bărbatul respectiv a venit la mica afacere pe care o controlează, pus pe treabă. Înarmat cu cele necesare, a trecut la muncă și anume să retușeze cu vopsea trecerea pentru pietoni. Pentru a-i fi mai ușor, un alt bărbat s-a așezat în drum, pe un scaun, tocmai ca autovehiculele să fie nevoite să evite „câmpul muncii“.

Potrivit unei căutări pe Google Maps, se pare că respectiva trecere de pietoni mai fusese trasată și înainte, având în vedere că, în 2021, era deja parțial ștearsă.

În zonă nu este amplasat vreun indicator rutier care să semnalizeze o trecere pentru pietoni și aceasta nu este prevăzută în planul de sistematizare rutieră al localității.

Potrivit informațiilor presei locale, la Poliție nu a ajuns nicio sesizare în acest sens.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2023, 19:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
28 Sept. 2023, 19:30 // Societate //  Elena Putregai

Biserica în care activează preotul Anatol Spătaru la Bălți, soțul Arinei Spătaru, nu ar fi fost deconectată de la servicii și nici nu ar fi fost îndemnat să părăsească instituția spitalicească, locație temporară de care a beneficiat până s-a construit biserica. Cel puțin asta susține directorul interimar al Spitalului clinic Bălți, Gheorghe Brînza, care a venit cu o reacție aseară-târziu, 27 septembrie curent, pe rețelele sociale. „Nu manipulați opinia publică și nu faceți păcate de sărbători”.

VIDEO O biserică din Bălți, în întuneric. Preotul Anatol Spătaru se plânge că au început presiunile politice

„Biserica din adresa Decebal, colț cu strada Conev, nu are nici o tangență cu acea omisiune. Eu aici nu am închis nici apa, nici lumina, nici gazul. Aici creștinii din spital pot oricând să vină la biserică. Și da, am trimis o scrisoare preotului prin care l-am informat că în locația temporară de care el a beneficiat până și-a construit această biserică, și într-adevăr unde nu au achitat facturi de ani de zile, intenționăm să amplasăm un aparat de rezonanță magnetică nucleară. Este o locație foarte comodă și pentru pacienții din exteriorul spitalului, dar și pentru pacienții care sunt spitalizați, sunt țintiți la pat și împreună cu patul pot fi coborâți cu ascensorul și direct în RMN”, a declarat Gheorghe Brînza.

„De aceea ei au spațiu, au lumină, au apă, au tot necesarul în lăcașul sfânt care este biserica de pe teritoriul spitalului, doar că lor le este comod acolo, ca să nu achite pentru nimic: nici apă, nici canalizare, nici lumină, să coacă plăcinte și să fie bine-merci. Și n-are nici o treabă politicul sau Arina Spătaru cu decizia de a amplasa tomografie computerizată, RMN, pe care niciun spital din nordul Moldovei n-o are. Nu manipulați opinia publică, nu dezinformați oamenii, nu faceți păcate de sărbători. Mii de scuze pentru ora târzie”, a continuat el.

Tocmai ieri creștinii ortodocși au sărbătorit Ziua Crucii.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală