Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

VIDEO Îndemnul lui Ilan Șor: Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de opțiunile politice, trebuie să voteze

11 Iul. 2021, 17:23
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Valentina Buză
11 Iul. 2021, 17:23 // Alegeri //  Valentina Buză

Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, a venit cu un îndemn în ziua scrutinului parlamentar. Acesta a declarat că astăzi fiecare vot este mai important ca niciodată, iar în context, toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de opțiunile politice pe care le au, trebuie să meargă la vot. El a subliniat că de rezultatele votului de astăzi va depinde calea pe care se va îndrepta țara în următorii ani, pe cea a haosului sau a dezvoltării.

„Astăzi, este o zi foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Astăzi, împreună cu dumneavoastră, votăm pentru țara în care vrem să trăim și pe care vrem să o lăsăm moștenire copiilor noștri. De asemenea, ne dăm votul pentru infrastructură bună, pentru drumuri și grădinițe moderne, pentru o economie puternică, care le va garanta cetățenilor stabilitate financiară, pentru un sistem bun de sănătate, pentru fabrici și uzine, pentru noi locuri de muncă, pentru ca ai noștri conaționali să revină acasă. La urma urmei, votăm pentru noi înșine și cei dragi, pentru o viață demnă, frumoasă și prosperă”, a declarat Ilan Șor într-o adresare video pe Facebook.

Totodată, Ilan Șor și-a exprimat încrederea că toți cetățenii sunt interesați ca în viitorul Parlament să acceadă oameni competenți și onești, capabili să-și îndeplinească promisiunile și care să îndreptățească așteptările oamenilor.

„Indiferent de opțiunile politice pe care le aveți, vă îndemn să mergeți astăzi la vot. Votul Dvs. este foarte important. Fiecare vot al nostru este important. Alegerile de astăzi sunt mai importante ca niciodată, de aceea mizez pe fiecare în parte că veți merge la vot”, a conchis liderul.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate