Curs valutar
 • EUR
  20.0224
  0.0784%
 • USD
  17.7314
  -0.0243%
 • RUB
  0.2365
  0.7188%
 • RON
  4.0457
  0.089%
 • UAH
  0.6516
  -0.4144%

VIDEO Marina Tauber își caută apartament sau casă la Bălți! „Am cerut sfatul mai multor bălțeni”

28 Oct. 2021, 07:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
28 Oct. 2021, 07:55 // Politica //  Realitatea.md

Marina Tauber vrea să-și găsească o locuință la Bălți. Candidata din partea Partidului ,,ȘOR” pentru funcția de primar al municipiului spune că vrea să fie mai aproape de locuitori. Nordnews.md a surprins-o făcând cumpărături de la piața locală și a luat-o la întrebări.

„Da, ați auzit corect. Sunt în căutarea unui apartament sau a unei case. Aș dori să am mai mult spațiu, să am unde mă întâlni cu oamenii. Evident că avem oficii, dar așa ar fi mai confortabil. Eu aș dori mult mai mult să mă aflu aici. Eu deja am planificat procesul de mutare. Un primar ar trebui mereu să fie alături de locuitori, și dimineața, și seara”, a declarat Marina Tauber.

Ba mai mult, pentru a face o alegere corectă, a cerut sfatul bălțenilor. „Eu am cerut sfatul mai multor bălțeni. Nu am decis în ce raion. Nu constă în lux. Eu, ca orice om, și în primul rând ca femeie, am propriile mele convingeri despre confort, și vreau să îmi fie plăcut”.

Abia așteaptă să devină primar pentru a se apuca de lucru, deoarece orașul ar avea o groază de probleme.

„Haideți să fim sinceri, acum, pensionarii noștri, cei care au construit această țară, sunt nevoiți să vândă flori, flori, lucruri de acasă. Cât să vă dau? Un pahar, două, trei? –Trei. Ceva o să mănânc eu, ceva o să mă împărțesc cu echipa, ceva o să transmit bunicii, pentru că se vede că produsele sunt de calitate”.

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 11:04
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Nov. 2021, 11:04 // Societate //  Valentina Buză

În timp ce documentau o încălcare din trafic, inspectorii de patrulare au fost solicitați de către un tânăr să intervină la remedierea unui conflict din stradă care s-a terminat cu încătușarea altui individ aflat în stare de ebrietate. Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc duminică, 28 noiembrie curent, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt cu strada Tighina din Capitală.

Imediat angajații INSP s-au apropiat de grupul de tineri și de nenumărate ori le-au comunicat să înceteze acțiunile lor.

„Comportamentul acestora a devenit și mai agresiv, iar ulterior au început a înjura polițiștii cu cuvinte necenzurate. Chiar dacă inspectorii le-au comunicat tinerilor să înceteze acțiunile lor ilegale, unul dintre tineri a lovit un polițist. Agresorul de 21 de ani a fost imobilizat, i-au fost aplicate cătușele și condus la Inspectoratul de poliție Centru pentru documentare conform competenței”.

Pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru „Huliganism”.

„Instituția nu va tolera acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale. Poliţistul – aflat la menţinerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier, efectuând cercetare la faţa locului, intervenind la o altercaţie, reţinând adversarul ce manifestă agresivitate sporită – acţionează pentru siguranţa oamenilor, riscând pierderea capacităţii de muncă sau propriei vieţi”, se mai arată în nota informativă a INSP.

Atenție, secvența video conține fragmente cu expresii necenzurate!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală