Curs valutar
 • EUR
  20.6519
  1.241%
 • USD
  19.5984
  0.2842%
 • RUB
  0.3169
  -0.5049%
 • RON
  4.1891
  1.227%
 • UAH
  0.5320
  0.5263%

VIDEO Mudreac de la tribuna Parlamentului comentează: Cunoșteam din toamnă. S-a făcut pentru a mi se închide gura

21 Apr. 2022, 15:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
21 Apr. 2022, 15:55 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul PSRM, Radu Mudreac, afirmă că dosarul deschis pe numele său a fost făcut cu scopul de „a i se închide gura” în urma activității sale pe care a avut-o în Comisia de anchetă privind situația carierelor din Republica Moldova, inclusiv cea de la Micăuți. Dezvăluirile au fost făcute de către Mudreac de la tribuna centrală a parlamentului, după expunerea argumentelor de către procurorul general interimar Dumitru Robu pentru ridicarea imunității acestuia.

Radu Mudreac a declarat că nu se poate expune asupra învinuirilor aduse de către Dumitru Robu, deoarece nu este jurist de profesie, dar nici nu a făcut cunoștință cu materialele cauzei penale.

„Dacă e să comentez ceea ce a spus domnul procuror general interimar nu pot, pentru că nu sunt jurist de profesie și nici nu am făcut cunoștință că materialele cauzei penale. Noi mulți venim din mediul de afaceri. Ca toți am încercat să dezvolt o afacere, aici acasă, să nu plec peste hotare, însă vin și îți pun piedici. Anual se achită un milion de lei impozit la sta ? Da! Există înfăptuirea unei infracțiuni? Nu! Încă din toamnă mă telefonau de la Primărie. În Primărie venea CNA … Eu depun cerere la CNA să-mi spună dacă figurez eu în vreun dosar. CNA zice că nu. Care-i scopul acum? Că este dosar pe numele meu eu cunosc din toamnă încă”, a spus Mudreac.

Totodată, deputatul afirmă că, dosarul i-ar fi fost deschis pentru a i se închide gura, după ce ar fi efectuat anchete în cadrul unei Comisii parlamentare speciale pe subiectul carierelor din țară, iar în spate ar sta foștii deputați, Eugen Nichiforciuc, și Vladimir Andronache.

„Ori închizi gura ori pleci din Comisie”, a spus Mudreac în timpul discursului său de la tribuna Parlamentului, lucru care i-ar fi fost transmis atunci.

„Coincidență. Nu știu. Dacă eu mă adresez că pot să mă invite la discuții să mă interogheze de ce este nevoie de acest show? Cu părere de bine, cu părere de rău, sunt membru la Comisia de anchetă cu carierele. Mesaje îmi vin, ori închizi gura, ori pleci din Comisie. Cum se întâmplă așa că marți eu ridic întrebarea cu 55 de dosare penale în decurs de 10 ani și nici unul nu e trimis în instanță. Cum se întâmplă așa că prejudiciul adus carierei Micăuți cu peste 600 de milioane de lei, dar la inițiativa procurorului știți cu cât se reduce? La 103 milioane. Cine stă în spate la tot asta, a cui e carieră? Nichiforciuc și Andronachi. Pe 19 ridic întrebarea, și pe 20 se pornește dosar penal. Trebuia să închid gura? Nu. E coincidență? Nu știu! Eu nu înțeleg cine conduce aici? O să-mi închidă mie gura? Azi mie, mâine vouă!”, a conchis Mudreac.

Amintim că, astăzi, în Parlament a fost propusă de către procurorul general interimar solicitarea de a i se ridica imunitatea deputatului PSRM Radu Mudreac.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 12:55
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Dec. 2022, 12:55 // Societate //  Valentina Buză

Familiile defavorizate din Capitală vor primi și în acest an, din partea Primăriei Chișinău, compensații pentru energia termică. Acesta constituie 40% din factura primită.

Conform responsabililor, pentru luna noiembrie au fost alocate deja milioane de lei pentru acordarea compensațiilor pentru căldură.

„În această iarnă, cheltuielile pentru a oferi aceste compensații vor crește considerabil, în condițiile în care prețul pentru gaz a crescut de aproape șapte ori în ultimul an și jumătate. Absolut toți cei care au depus actele pentru compensații și sunt eligibili vor primi compensații 40 de procente din factură”, spune Ion Ceban.

Potrivit edilului, în acest sezon, numărul beneficiarilor a crescut la 26 de mii de familii, față de 21 de mii cât s-au înregistrat în sezonul precedent.

„Beneficiarii sunt familiile defavorizate din municipiul Chişinău, unde venitul lunar per membru a fost mai mic de 3000 de lei. Pot beneficia de ajutor și familiile tinere, al căror venit lunar per persoană nu a depăşit suma de 5000 de lei”, a mai conchis el.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală