Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și, de două zile, șeful Twitter, va fi în acest weekend în România. El a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, la care vor lua parte mai mulți miliardari și vedete de la Hollywood. Informația a fost publicată de Media Flux care are și un video exclusiv cu primii invitați care au sosit.
Sursa citată a obținut informații și imagini de excepție de la ceea ce poate fi numit nu evenimentul anului, ci al ultimilor cel puțin 30 de ani în România. Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, alături de Angelina Jolie și de alți mega-miliardari, ar petrece Halloween-ul la Castelul Bran.
Prieten de 20 de ani cu Musk, magnatul american Peter Thiel, fondatorul PayPal, a ajuns deja la București împreună cu partenerul lui, miliardarul Matt Danzeisen. Cuplul este căsătorit din 2017.
La petrecerea privată de Halloween organizată de Musk la Castelul Bran au fost invitați actrița Angelina Jolie, fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin, fondatorul PayPal Peter Thiel și alți magnați prieteni cu miliardarul, numiți și de Media Flux, dar și români care sunt prieteni cu invitații lui Musk.
Pe listă se mai află Sergey Brin, fondatorul Google, Steve Jurvetson, fondator Hotmail și în prezent în board-ul Space X, Luke Nosek, co-fondator PayPal, fondator al Gigafund – un fond de investiții axat pe explorarea spațiului și primul investitor în Space X-ul lui Musk. De asemenea, la eveniment va participa și magnatul Larry Page, al 17 lea cel mai bogat om din lume în 2022 și co-fondator Google.
Amplasat în Pasul Rucăr-Bran, la 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran este unul dintre monumentele istorice emblematice ale România și cel care i-a adus reputaţia Transilvaniei ca locul de naştere al legendei lui Dracula, notează Mediafax și historia.ro. Construit pe o stâncă, castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei contelui Dracula, istoria Castelului Bran este deopotrivă fascinantă.
Motivul principal al faimei Castelului Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran.
Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune „Dracula”, apărut în Marea Britanie în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii.
Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.