Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

VIDEO Părinți plecați de acasă peste 20 de ani. Svetlana Sainsus a povestit despre copilăria sa. I-au dat lacrimile

28 Iun. 2021, 12:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
28 Iun. 2021, 12:30 // Societate //  Realitatea.md

Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei caritatea.md, s-a născut la Ialoveni. Are un frate și o soră. Părinții săi peste 20 de ani au fost plecați peste hotare. A povestit la interviul pentru GALBEN că, deși a avut o copilărie interesantă, i-a fost foarte greu fără mama și tata alături. La un moment dat, i-au dat lacrimile, când și-a adus aminte un moment din trecut.

„Am avut o copilărie interesantă, dar foarte grea fără părinți. Când eram mai mici, stăteam în grija rudelor sau a bonelor până am crescut și stăteam singuri. Ne-a lăsat un gust amar această despărțire și mereu visam să revină, să trăim împreună, să mă bucur de ei. Asta ne-a maturizat, pentru că nu m-am gândit că eu am să fac mâncare la vârstă fragedă sau sora mea… Asta ne-a învățat să avem grijă de noi, de fratele nostru mai mic, care ne-a făcut mămoase pe ambele. Avem instinctul de mamă. A fost greu, dar le sunt recunoscătoare părinților. Atunci mulți plecau”, a dezvăluit Svetlana Sainsus.

Întrebată de ce au decis părinții săi să plece peste hotare, a răspuns astfel: „Nu pot să spun că duceam foame. Ei au vrut să avem cea mai bună școală, mâncare, haine. Aveam o casă care trebuia de întreținut. Mergeam la mare. Mulți prieteni îmi spun că de mici nu țin minte marea, dar noi mergeam. Mama este cea care a inițiat o afacere în Rusia. Mama trebuia să fie un bărbat. Toți spun că semănăm, suntem născute la o zi distanță. Și eu uneori mă simt ca un bărbat, pentru că fac atât de multe lucruri singură”.

I-au dat lacrimile, atunci când și-a amintit că i-a spus mamei sale că-i este dor și că nu mai vrea ca ei să plece.

„Când eram un pic mai mare și realizăm, la universitate simțeam lipsa mai mult. Avem un iubit, voiam să-i cer sfaturi mamei. Țin minte când mama a venit acasă și i-am spus că mi-i dor. I-am spus să nu mai plece. Eu nu-i spuneam că îmi este dor sau că o iubesc. Aveam eu ceva pe suflet”.

De atunci, tatăl său a mai continuat să plece, însă mama sa – mai rar. Ea a mai dezvăluit că, „probabil, cineva trebuia să-i spună” cât le este greu fără părinți.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:56
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 13:56 // În Lume //  Realitatea.md

Un elicopter de urgență (SMURD) cu un pacient la bord a avut o aterizare dură la Ijevsk, un oraș din Republica Udmurtia, Federația Rusă. În urma incidentului, o persoană a avut de suferit, transmite presa locală cu referire la datele colectat de Ministerul Sănătății.

Incidentul aviatic a avut loc chiar pe teritoriul Spitalului Clinic Republican al orașului. Un elicopter „ANSAT” transporta la spital din orașul Mojghi un pacient cu simptome grave de coronavirus. La bord, se mai aflau patru persoane, unii dintre care făceau parte din echipajul medical.

La aterizare, un felcer s-a ales cu mai multe traumatisme în regiunea capului. În prezent, starea sa este monitorizată în una din secțiile spitalului.

Presa locală scrie că elicopterul s-a așezat pe acoperișul unui garaj de pe teritoriul departamentului de maternitate.

La fața locului, lucrează pompierii și polițiștii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române