Curs valutar
 • EUR
  19.0242
  0.4678%
 • USD
  17.8816
  0.3557%
 • RUB
  0.1896
  0%
 • RON
  3.8236
  0.4838%
 • UAH
  0.4522
  0.4423%

VIDEO Reținere ca în filme: Doi proxeneți, care vindeau fetele cu 60-150 euro, au fost încătușați

19 Iul. 2022, 11:11
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
19 Iul. 2022, 11:11 // Societate //  Realitatea.md

Un bărbat de 33 de ani și o femeie de 32 de ani, originari din Leova și Ștefan Vodă, au fost reținuți de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI (CCTP), în temeiul unei cauze penale pornite pentru proxenetism.

Polițiștii au stabilit că, de la începutul lunii iunie curent, suspecții ar fi racolat mai multe tinere din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, le-au propus să presteze servicii sexuale contra plată în diferite orașe ale Franței. Pentru serviciile prestate, fetele urmau a fi remunerate cu sume cuprinse între 50 și 160 de euro pentru un client, iar jumătate din banii primiți trebuiau să revină suspecților.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Recent, acțiunile infracționale ale suspecților au fost curmate de ofițerii CCTP, aceștia fiind reținuți în timp ce se deplasau cu una dintre tinerele racolate spre punctul de trecere al frontierei de stat. Suspecții sunt cercetați în stare de libertate și colaborează cu organul de urmărire penală.

Conform legii penale, persoanele vinovate de comiterea infracțiunii de proxenetism riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 până la 7 ani.

 

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 22:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
18 Apr. 2024, 22:33 // În Lume //  Ursu Ana

Accesul la aplicația TikTok a fost blocat în Kârgâzstan începând de joi, după cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, pe motiv de protecție a sănătății copiilor, a informat AFP. La fiecare încercare de a accesa aplicația, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul „Imposibil de încărcat, încercaţi încă o dată” pe un ecran de deschidere negru.

Decizia a fost comunicată marți de Ministerul kârgâz pentru Digitalizare, care a informat operatorii de telecomunicații despre necesitatea restricționării accesului la TikTok, conform unei decizii luate de serviciile de securitate, conduse de Kamcibek Taşiev. Potrivit unui comunicat al ministerului, se consideră că rețeaua socială, deținută de grupul chinez ByteDance, nu respectă legislația națională destinată protecției sănătății și dezvoltării copiilor.

Îngrijorări cu privire la această măsură au fost exprimate de ONG-ul Reporteri fără Frontiere, care a criticat restricția dreptului la informație sub pretextul protecției minorilor și a apelat la guvernul kârgâz să anuleze această blocare și să stabilească un cadru legal clar pentru reglementarea platformelor.

Această acțiune se înscrie într-un context mai larg în care autoritățile din Kârgâzstan sunt acuzate de încercări de a impune control asupra societății civile. Recent, au fost arestați jurnaliști și suspendate media private, iar guvernul a adoptat o lege similară celei din Rusia despre „agenți străini”, consolidând astfel controlul asupra ONG-urilor.

În ciuda faptului că TikTok se bucură de peste un miliard de utilizatori activi la nivel global, aplicația se confruntă cu restricții din ce în ce mai mari în Occident, inclusiv în SUA, Canada și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de transferul datelor utilizatorilor către China și implicațiile asupra securității naționale.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală