Santorini este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia, iar un clip postat recent pe reţelele de socializare arată un număr impresionant de turişti ce coboară din feribot spre celebra destinaţie de vacanţă.
Potrivit autorităţilor locale, sunt aşteptaţi să sosească 17.000 de turiști în fiecare zi în sezonul de vârf al vacanțelor, scrie Daily Mail. Victor Karayannis, un ghid turistic local de pe insulă, a postat imagini cu un număr impresionant de turiști care sosesc în Santorini.
Imaginile arată cozi lungi de oameni care coboară de pe un feribot, în timp ce cei care așteptau să se îmbarce sunt nevoiţi să stea la coadă în căldură. Potrivit consilierului Panos Kavallaris, localnicii și-au exprimat din ce în ce mai mult indignarea față de aglomeraţia din celebra insulă din Marea Egee, unde se așteaptă să sosească 17.000 de turiști în fiecare zi în sezonul de vârf al vacanțelor.
„Santorini a fost o oprire în croaziera noastră de anul trecut. Nu ar fi trebuit să coborâm niciodată. Un singur loc de Instagram, gunoaie peste tot și străzi absolut aglomerate”, a reacţionat un turist nemulțumit.
Insula vulcanică, cu o populație de aproximativ 15.500 de locuitori, a înregistrat anul trecut aproximativ 3,5 milioane de turişti, iar anul acesta numărul acestora va creşte.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Cei care au comentat la clipul postat pe reţelele de socializare au avut păreri împărţite. Unii au spus că au văzut mai puțin trafic pietonal atunci când au călătorit în afara lunilor de vârf.
Cu câteva zile înainte, Kavallaris i-a îndemnat pe locuitori, într-o postare pe Facebook, ștearsă între timp, să rămână acasă și să evite cei 17.000 de turiști care, potrivit autorităților, se așteaptă să sosească zilnic pe insulă.
„Urmează o altă zi dificilă pentru orașul și insula noastră, cu sosirea a 17.000 de vizitatori de pe navele de croazieră. Vă cerem să limitați mișcările pe cât posibil”, a transmis consilierul, dar postarea a provocat rapid indignare în rândul localnicilor.
Preocupările legate de turismul excesiv și de impactul acestuia asupra localnicilor au dus la proteste în masă în întreaga Europă în acest an, locuitorii solicitând restricții privind închirierile pe termen scurt pentru a gestiona prețurile în spirală ale locuințelor.