Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

VIDEO Scandal în timpul alegerilor din Găgăuzia. Din ce cauză s-a iscat conflictul

19 Sept. 2021, 14:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
19 Sept. 2021, 14:28 // Actualitate //  Mădălina Sorokovsky

Pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei au fost deschise astăzi 66 de secții de votare. Potrivit Comisiei Electorale Centrale a autonomiei, toate secțiile de votare și-au început activitatea la ora 07.00. Cu toate acestea, votul la alegeri a început cu un scandal.

Potrivit presei din Găgăuzia, de dimineață, aproximativ 50 de persoane așteptau să voteze în apropierea Casei de Cultură a satului Bugeac. Vladimir Cîssa, președintele Adunării Populare, și susținătorii săi au declarat că acești oameni nu locuiesc în Bugeac și sunt înregistrați temporar într-o clădire cu cinci etaje situată la Pavlova, 5. Această clădire aparține unui alt candidat la alegeri din satul Bugeac, Alexander Chendighelean.

Unii alegători au confirmat că sunt rezidenți din Comrat, Tomai, Cazaclia și alte sate din Găgăuzia, dar în același timp sunt înregistrați temporar în Buceac. Aceștia fiind intervievați le-a fost greu să numească motivele pentru care au decis să se înregistreze temporar în regiune și să ia parte la alegerea unui deputat din această circumscripție, potrivit publika.md. 

Totodată la secția de votare, au fost prezenți Alexander Chendighelean și Vladimir Cîssa, între aceștia s-a iscat un conflict. 

La fața locului sunt prezenți oamenii legii pentru a asigura ordinea publică. Între timp, procesul electoral continuă.

Menționăm că, pentru scrutinul din 19 septembrie 2021 Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a înregistrat 123 de candidați: 23 desemnați de două formațiuni politice și 100 de independenți, alți doi pretendenți s-au retras din cursă

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 15:16
 // Categoria: Meteo // Autor:  Valentina Buză
27 Oct. 2021, 15:16 // Meteo //  Valentina Buză

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de avertizare meteorologică. Astfel, până la data de 4 noiembrie, în bazinul râului Prut, pe sectorul s. Criva – or. Costești se va menține scurgerea scăzută cu circa 40% din valorile medii multianuale.

În context, meteorologii vin cu o recomandare pentru agenții economici, și nu doar.

„În legătură cu etiajul de toamnă și lipsa precipitațiilor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în bazinul râului Prut, pe sectorul s. Criva – or. Costești se va menține scurgerea scăzută cu 45-50% din valorile medii multianuale. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea avertizării hidrologice”, se arată în nota informativă.

Mai mult, potrivit meteorologilor, există risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu conduc la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău