Patru tinere din Dagehstam, regiune din Caucaz, Rusia, au fugit de familiile care le abuzează. Tinerele au transmis mesaje de la hotarul ruso-georgian, declarând că nu vor să fie căutate, deoarece familiile vor să le ucidă.

Cele patru sunt rude, două surori și două verișoare. Ele s-au plâns de violență domestică și, ajutorul activiștilor pentru drepturile omului, au reușit să părăsească zona și să ajungă într-un loc sigur.

Femeile au ajuns la hotar sâmbătă după-amiază. Polițiștii de frontieră din partea rusă și-au luat pașapoartele fără a explica de ce, apoi au sunat la Poliție. Conform ediției ruse a BBC, familiile lor sunt bogate și au legături, acesta fiind motivele rețineri.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În copilărie, surorile au fost supuse circumciziei feminine. Procedura este interzisă în multe țări, dar continuă să fie practicată activ în satele din Daghestan. Ele s-au plâns activiștilor că sunt frecvent bătute, nu pot părăsi locuința neînsoțite, li se interzic studiile și sunt forțate să se căsătorească.

De trei luni, acestea sunt plecate de acasă. Întâi, ele au petrecut timpul în apartamente oferite de un grup de activiști care luptă pentru drepturile omului, iar avocații erau bruscați și li se cerea să comunice unde se află femeile.

Cât tinerele erau reținute la punctul de control, rudele lor au ajuns acolo. Acestea insistau ca ele să revină acasă, însă fetele au refuzat și au reușit să traverseze hotarul.